Kim Klement-USA TODAY Sports / Kim Klement-USA TODAY Sports
NATRAG PREKO BARE

POVREMENI HRVATSKI REPREZENTATIVAC NBA ZAMIJENIO EUROPOM Iznenađujući prvak Španjolske objavio potpis bivšeg igrača Orlando Magica

Piše: HinaObjavljeno: 26. listopad 2017. 21:15

Hrvatski košarkaš Damjan Rudež potpisao je privremeni, tromjesečni ugovor s prvakom španjolske Valencijom koji će biti aktiviran nakon što 31-godišnji Zagrepčanin obavi liječničke preglede, objavljeno je na internetskom portalu španjolske lige.

Valencia će biti drugi španjolski prvoligaš za kojeg će Rudež zaigrati, a u njega stiže nakon odrađenog pripremnog razdoblja s Orlando Magicom, njegovim trećim NBA klubom za koji je u prošloj sezoni odigrao 45 utakmica. Prije sezone u Orlandu Rudež je igrao za Indiana Pacerse i Minnesota Timberwolvese te ukupno u NBA ligi ostvario 146 nastupa uz prosjek od 3,3 koša te 37 % posto šuta za tricu, koji je zaštitni znak ovog 205 cm visokog krilnog igrača.

Rudež je u NBA ligu otišao nakon zapaženih nastupa u dvije sezone provedene u Zaragozi, od 2012. do 2014. godine, tijekom kojih je prosječno ubacivao 10,7 koševa i imao 44 % šuta za tricu u 75 utakmica u španjolskoj ligi. Rudež je za Zaragozu odigrao i 16 utakmica u Eurokupu u kojima je imao prosjek od 10,4 koša uz 51,9 posto šuta za tricu.

Prije dolaska u Španjolsku, Rudež je jednu sezonu proveo u Ciboni, a dvije u Cedeviti s kojom je dogurao do 3. mjesta u Eurokupu pod vodstvom bivšeg izbornika Hrvatske, a danas Brazila, Ace Petrovića.

Rudež je ponikao u zagrebačkom Zrinjevcu iz kojeg je otišao u belgijski Oostende, a prvi put je na sebe skrenuo pažnju odličnim igrama u dresu Splita tijekom dvije sezone (2006 - 2008.) provedene u žutom dresu. Prije nego što je 2009. godine stigao u Cedevitu, Rudež je jednu sezonu odigrao u ljubljanskoj Olimpiji s kojom je osvojio slovensko prvenstvo i kup te imao premijerne nastupe u Euroligi, u kojoj će ponovno moći zaigrati u dresu Valencije, prošlogodišnjeg finalista Eurokupa i iznenađujućeg prvaka Španjolske, prvog u klupskoj povijesti do kojeg je Valencia stigla preko tri španjolska velikana Barcelone, Baskonije i Real Madrida.

Valencia nakon pet kola u španjolskoj ligi ima učinak od četiri pobjede i jednog poraza i nalazi se na šestom mjestu, dok je u Euroligi peta s učinkom 2-1.

Linker
19. travanj 2024 11:06