Damir Krajač/CROPIX
BURAN DAN U SAVSKOJ

Smjena u Ciboni: Neven Spahija odlazi, Slaven Rimac novi trener, Amerikanci ostaju

U klubu će ostati i kompletan igrački kadar, dakle i Amerikanci Blassingame i DJ Strawberry
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. studeni 2013. 19:54

Nakon što je Neven Spahija po porazu od Cantua najavio da je "stanje neodrživo" i da će tijekom četvrtka održati sa sastanak s klupskom Upravom, to se i zbilo u četvrtak kasno popodne, a uoči Cibonina večernjeg treninga. Epilog tog sastanka jest da Neven Spahija odlazi s Cibonine klupe, dok klub, pak, neće tražiti trenera sa strane nego će prvi puta u svojoj trenerskoj karijeri priliku dobiti Slaven Rimac, dosadašnji pomoćnik. Također, barem prema onome kakvi su se signali emitirali sinoć, u klubu će ostati i kompletan igrački kadar, dakle i Jerel Blassingame i DJ Strawberry.

Neven Spahija očito je tražio provjetravanje svlačionice, što je bio njegov uvjet ostanka, međutim, klub na to nije želio pristati jer bi u situaciji kad je Fibina blokada na snazi i kad Cibona ne može dovesti strance odstranjivanje Strawberryja, a i možda i Blassingamea, značilo i eliminiranje Cibone iz bilo kakve rezultatske šanse do kraja sezone. U tom smjeru je izlaz bio samo u odlasku trenera.

Spahija bi, barem prema pričama koje kruže, uskoro mogao pronaći angažman u Španjoskoj, i to u Bilbau, kojemu ne cvjetaju ruže, a tamo bi mogao sletjeti i Damir Markota.

Što se tiče Slavena Rimca, njegov izbor za trenera je logičan izbor, jer rijeć je o treneru koji silno pomogao Danijelu Lutzu u osvajanju duple hrvatske krune lani. Ispekao je zanat u lanjskoj sezoni, bio je na dijelu reprezentativnih priprema kao jedan od asistenata Jasminu Repeši, zagrebački je dečko i jedna od klupskih legendi, koju će sasvim sigurno dobro prihvatiti i navijači. I dečko koji je uvijek znao košarku.

Linker
20. travanj 2024 04:45