CROPIX
KAKVA SU TO VREMENA DOŠLA

VIDEO: BRUTALNI NAPAD NA HRVATSKU REPREZENTATIVKU IZAZVAO ZGRAŽANJE 'Došla je svijesti tek kad su je dovezli u bolnicu i ničega se ne sjeća'

IVANA TIKVIĆ Hrvatska košarkaška reprezentativka nakon reanimacije i pregleda u bolnici puštena je na kućnu njegu sa Schanzovim ovratnikom
Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 12. prosinac 2017. 12:26

Kakva su to vremena došla... Nekada su se žene čupale za kosu, ako su već pribjegavale sili, eventualno bi došlo do naguravanja na terenu, jer, naravno, govorimo o sukobima sportašica, možda bi pala čak i pljuska, ali - udarac u potiljak!? Sleđa!? Šakom!?! Dobro da nije i bokserom... I, da ne bude zabune, ne govorimo ni o boksu ni o UFC-u, već o - košarci!

Naime, Ivana Tikvić, 189 cm visoka hrvatska reprezentativka, centar koji igra u Fixi Piramis Torinu, stradala je na brutalan, možda nikad viđen način na samom kraju utakmice, 30-ak sekundi prije kraja, u trenutku kada je njezina ekipa vodila 20 poena razlike.

Divljakuša Hamby

Nakon što je povukla jedan brzi napad, na 23-godišnju Ivanu divljački je sleđa nasrnula košarkašica suparničke ekipe, Raguse, Dearica Hamby. Amerikanka, koja je u Italiju došla iz razvikane profi WNBA lige, gdje je igrala za San Antonio, udarila je namjerno Ivanu sleđa negdje u predjelu potiljka. Korpulentna Ivana samo se složila na pod, vjerojatno ni sama ne znajući što ju je zadesilo. Divljakuši koja još k tome ima milo ime Dearice, što je očito u apsolutnoj suprotnosti s njezinim karakterom, ni taj huliganski čin nije bio dovoljan, već se, dok je sudac dizao ruke u zrak objavljujući namjerni prekršaj, nagnula nad našu igračicu, koja je obamrla ležala na podu, želeći joj, valjda, još nešto reći. Uletjele su tu Ivanine suigračice, odgurale tu rabijatnu djevojku podalje od nje, a onda je tek uslijedila drama. Ivana se nije pridizala s poda, u teren su utrčali liječnici, reanimacija je potrajala, a u gledalištu - muk. Ivanu su potom polegli na nosila i odveli što dalje od te mučne atmosfere direktno u bolnicu.

Javila se prijateljici

- Čula sam se s njom dan poslije - reći će nam u ponedjeljak njezina dobra prijateljica i suigračica iz Medveščaka, 29-godišnja Zadranka Iva Borović.

- Jako sam se brinula kako je. Javila mi se nakratko, rekla da je u redu, da je dobila Schanzov ovratnik oko vrata i da je, nakon što je zadržana u bolnici tu večer na promatranju, puštena doma na kućnu njegu. Nismo puno razgovarale, još je bila pod dojmom, a i meni je, zapravo, bilo najvažnije da je ona u redu. Samo mi je još rekla da se ničega ne sjeća, tek da je osjetila udarac u glavu sleđa. Bila je, kaže, u nesvijesti cijelo vrijeme dok je nisu dovezli u bolnicu, tek je ondje došla k svijesti.

Kazna za Amerikanku

Čista je sreća, zapravo, da je sve na kraju dobro završilo i da neće biti ostati posljedica na njezino zdravlje jer takvi udarci mogu biti pogubni za zdravlje sportaša. Baš je ovih dana naš MMA borac Luka Jelčić izgubio jedan susret zbog takvih nedozvoljenih udaraca koje je on odlično opisao rekavši da “mogu sportaša pospremiti u invalidska kolica”.

Utakmica je na kraju, ako nekoga zanima, završila pobjedom Ivanina Torina protiv favorizirane Raguse od 71:53. Nadajmo se samo da američka košarkašica neće proći nekažnjeno i da će sankcije za nju u jakoj talijanskoj ligi biti odgovarajuće. Toliko odgovarajuće da padne u nesvijest...

Linker
16. travanj 2024 13:43