daičymotion
KAKAV KRALJ

VIDEO: LEGENDA HRVATSKE KOŠARKE PRIMLJENA U KUĆU SLAVNIH, ALI ŠTO JE NAPRAVILA UOČI CEREMONIJE... Ma, to može samo naš majstor, ljudi oduševljeni

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2017. 11:32

Toni Kukoč, jedan od najvećih europskih košarkaša svih vremena, trostruki prvak Europe s Jugoplastikom (Splitom) i trostruki NBA prvak sa slavnim Jordanovim Bullsima, od danas je član FIBA-ina Hall of Famea u Ženevi.

Vjerojatno nema osobe koja je gledala Tonija Kukoča na parketu a da nije zaključila da je njegova lakoća igranja i njegova imaginacija bila par excellence. Jedna i jedinstvena.

Sve što ste mogli zamisliti, ili sve što ste se usudili zamisliti, Toni Kukoč bi ostvario. Kao da vas je čuo ili vam pročitao misli. Koševi, asistencije, blokade, krađe lopti, organizacija. igre, čuvanje svih suparničkih igrača od jedinice do petice... Sve, ali doslovno sve mogao je Toni Kukoč.

Osim Tonija u legendarno su društvo još primljeni Shaquille O’Neal, Pero Cameron, Mickey Berkowitz, Dušan Ivković, Razija Mujanović, Sandis Valters, a kao momčad primljen je i američki Dream Team iz 1992. godine.

Toni Kukoč je tako postao četvrti Hrvat u Kući slavnih. Prije njega primljeni su Krešimir Ćosić, Dražen Petrović i Mirko Novosel. Ipak, ne bi Toni bio Toni da nije oduševio sve prisutne na ceremoniji kada je jednom rukom zabio tricu uoči same ceremonije.

Linker
21. travanj 2024 15:00