Dario Šarić, Nikola Mirotić i Pau Gasol na Olimpijskim igrama 2016.
 REUTERS/Jim Young
ČOVJEK IZ SJENE

BEZ NJEGA NE BI BILO NIŠTA: HRVAT ODIGRAO KLJUČNU ULOGU U TRANSFERU NAJSKUPLJEG IGRAČA EUROPE SVIH VREMENA 'Supruga i on su tajna cijelog posla'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. srpanj 2019. 20:37

Nikola Mirotić nedavno je pojačao redove Barcelone, potpisao trogodišnji ugovor i postao najbolje plaćeni košarkaš u Europi ikad (oko 26 milijuna eura neto za tri godine).

Mundo Deportivo piše da je ključnu ulogu u cijeloj priči o prelasku 28-godišnjeg španjolskog reprezentativca iz Milwaukeeja u Barcelonu odigrao Hrvat, konkretno bivši hrvatski reprezentativac i centar katalonskog sastava Ante Tomić.

"Prijateljstvo koje veže dvojicu igrača i njihove supruge bilo je odlučujuće da krilni centar crnogorskih korijena završi u Palau Blaugrani", piše španjolski dnevnik i dodaje:

"Sportski prestiž i ekonomski potencijal Barcelone bili su osnovni razlozi, ali bilo je tu i osobnih faktora poput prijateljstva s Antom Tomićem koji je bio most koji ga je doveo do Barcelone".

Screenshot

Mirotić i Tomić zajedno su igrali u Real Madridu između 2010. i 2012. godine, a četiri godine stariji Hrvat se prema Mirotiću tada odnosio kao prema mlađem bratu.

Feb 27, 2019; Sacramento, CA, USA; Milwaukee Bucks forward Nikola Mirotic (41) drives to the basket against the Sacramento Kings in the third quarter at the Golden 1 Center. Mandatory Credit: Cary Edmondson-USA TODAY Sports - 12251874
Cary Edmondson-USA TODAY Sports / Reuters
Nikola Mirotić (bijeli dres s brojem 41)

Mirotić je prije odlaska u NBA 2014. godine igrao za Real Madrid, koji ga je sa 14 doveo iz Podgorice, a s "one strane bare" igrao je za Chicago, New Orleans i u završnici prošle sezone za Milwaukee. Kroz 319 NBA utakmica je ovaj krilni centar ubacivao 12,3 poena, uz 5,9 skokova, izgradio reputaciju jednog od najboljih šutera lige na svojoj poziciji, a sljedeće sezone se očekuje njegova dominacija na europskim parketima.

Beograd, 190315.

Kombank Arena.

Kosarkaska utakmica Eurolige izmedju Crvene Zvezde i Barcelone.

Na fotografiji: Ante Tomic. 

Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX
Pedja Milosavljevic / CROPIX

Linker
19. travanj 2024 14:23