Screenshot
NIJE SKRIVAO RAZOČARANJE

BIH OSTALA BEZ ŠANSE ZA PLASMAN NA SP, BIVŠI IGRAČ CEDEVITE KRITIRAO SUCE 'Košarka u Europi je postala balet, ovo je nepoštovanje'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. rujan 2018. 01:06

Nakon poraza u Finskoj, BiH košarkaši su u Sarajevu u možda i ključnoj utakmici u skupini poraženi od selekcije Češke sa 85:80 i tako vrlo vjerojatno ostali bez SP-a u Kini.

Košarkaši Češke neopterećeni rezultatom, većim dijelom susreta imali su rezultatsku prednost (u nekoliko navrata 9 poena), a BiH momčad u igri je držao najbolji igrač centar Jusuf Nurkić (19 poena, 15 skokova).

Duži i kvalitetniji roster gostiju bio je prevaga u neizvjesnoj završnici, najbolji kod Čeha bili su Schilb, Satoransky i Hruban. Satoransky je zabio 22, Schilb 20, a Hruban 17 koševa.

Domaćini su nakon susreta bili razočarani suđenjem. Prednjačio je Jusuf Nurkić, bivši igrač Cedevite, a aktualni NBA-ovac i član Portlanda.

"Čestitke na pobjedi Češkoj. Imali smo dobru šansu na obje strane parketa, ali ih nismo iskoristili. Presudila su loša slobodna i izgubljene lopte, imali smo previše grešaka...teško je igrati kada su na parketu mladi suci. Neke lude stvari su svirali, posebno meni u finišu utakmice. To je veoma glupo. U Finskoj su loše sudili, ovdje nismo previše očekivali, samo da budu normalni. Košarka je u Europi izgleda postala balet. Ovo je nepoštovanje", prenosi Nurkićeve riječi sportsport.ba.

Linker
19. travanj 2024 20:14