Screenshot: Twitter
DRAMA U MADRIDU

BIJES I OGORČENJE U REALU NAKON POTEZA HRVATSKOG JUNAKA Real prijeti istupanjem iz lige zbog slavodobitnog koša hrvatskog majstora usred Madrida!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2019. 12:25

Kraj finalne utakmice košarkaškog Kupa kralja između Barcelone i Real Madrida izazvao je velika negodovanja i polemike, te najavu košarkaškog skandala.

Barcelona je slavila u Madridu 94:93 košem našeg Ante Tomića 1.2 sekunde prije isteka produžetka, a kraj susreta izazvao je bijes i prijetnje u taboru Kraljevskog kluba.

Razlog je upravo priznati koš hrvatskog košarkaša. Naime, Real je 4.3 sekunde prije kraja produžetka poveo sa 94-93 nakon što je Carroll postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, a u preostalom vremenu Barcelona je spustila loptu za svog centra.

Tomić je u pokušaju izbjegavanja blokade pokušao poentirati na drugi obruč polaganjem lopte od table, a nakon što je lopta udarila u tablu njegov je pokušaj blokirao Randolph. No, suci su nakon pregledavanja snimke ocijenili kako se radilo o silaznoj putanji i priznali koš bivšeg hrvatskog reprezentativca.

Marca tvrdi kako je Real od ACB lige zatražio ispriku za propust, uz dodatak da postoji mogućnost da istupe iz lige u slučaju da se to ne dogodi.

"U Realu misle da bi ih bolje tretirali izvan Španjolske, misle da bi ih bolje tretirali u inozemstvu, a u najmanju ruku jednako kao i ostale momčadi", piše Marca u tekstu pod naslovom 'U Realu se osjećaju progonjenima i ne prezaju od ničega, čak ni istupanja iz ACB lige'.

Linker
17. travanj 2024 21:36