Screenshot: Twitter

DRAMA U MADRIDU

BIJES I OGORČENJE U REALU NAKON POTEZA HRVATSKOG JUNAKA Real prijeti istupanjem iz lige zbog slavodobitnog koša hrvatskog majstora usred Madrida!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.02.2019. u 11:25

 • Kraj finalne utakmice košarkaškog Kupa kralja između Barcelone i Real Madrida izazvao je velika negodovanja i polemike, te najavu košarkaškog skandala.

  Barcelona je slavila u Madridu 94:93 košem našeg Ante Tomića 1.2 sekunde prije isteka produžetka, a kraj susreta izazvao je bijes i prijetnje u taboru Kraljevskog kluba.

  Razlog je upravo priznati koš hrvatskog košarkaša. Naime, Real je 4.3 sekunde prije kraja produžetka poveo sa 94-93 nakon što je Carroll postigao koš uz dodatno slobodno bacanje, a u preostalom vremenu Barcelona je spustila loptu za svog centra.

  Tomić je u pokušaju izbjegavanja blokade pokušao poentirati na drugi obruč polaganjem lopte od table, a nakon što je lopta udarila u tablu njegov je pokušaj blokirao Randolph. No, suci su nakon pregledavanja snimke ocijenili kako se radilo o silaznoj putanji i priznali koš bivšeg hrvatskog reprezentativca.

  Marca tvrdi kako je Real od ACB lige zatražio ispriku za propust, uz dodatak da postoji mogućnost da istupe iz lige u slučaju da se to ne dogodi.

  "U Realu misle da bi ih bolje tretirali izvan Španjolske, misle da bi ih bolje tretirali u inozemstvu, a u najmanju ruku jednako kao i ostale momčadi", piše Marca u tekstu pod naslovom 'U Realu se osjećaju progonjenima i ne prezaju od ničega, čak ni istupanja iz ACB lige'.

  Iz drugih medija