Screenshot Twitter
KLJUČNA BITKA

BIJESNOG ACU DRŽALI NJEGOVI IGRAČI, NA KRAJU POTJERAN U SVLAČIONICU! Brazilci pružili sjajan otpor SAD-u, ali do senzacije ipak nisu mogli

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2019. 18:18

Aleksandar Petrović nije dočekao kraj ključne utakmice svojeg Brazila za prolazak u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Hrvatski trener je već u drugoj četvrtini utakmice protiv SAD-a dobio drugu, isključujuću tehničku pogrešku.

Zbog poraza od Češke i činjenice da je Grčka pobijedila Čehe sa 7 poena razlike, Brazilu je treba pobjeda nas SAD-om za plasman među osam najboljih svjetskih reprezentacija. U prvom poluvremenu utakmica je više-manje bila u egalu, a Petrović je u svojem stilu dobio dvije tehničke pogreške. Na kraju su ga njegovi vlasititi igrači pokušavali smiriti te su ga odveli s terena.

Prvi put je Aleksandar Petrović tehničku dobio u 6. minuti prve četvrtine, a drugi put se na sudačke odluke pobunio nakon tri odigrane minute u drugoj četvrtini. Tako su Brazilci ostali bez trenera do kraja utakmice. Brazilci su se dugo držali rezultatskoj ravnoteži, ali na kraju je do izražaja došla kvaliteta Amerikanaca, koji su slavili sa 89:73.

Iako momčad Gregga Popovicha nije uspjela 'slomiti' protivnika, ipak su Amerikanci kontrolirali tijek utakmice. Brazilci su se držali unutar 10-ak poena razlike sve do početka posljednje četvrtine kada je s nekoliko dobrih reakcija u fazi obrane i preciznom završnicom SAD otišao na 15 poena razlike te je bilo jasno kako Brazil neće biti u mogućnosti napraviti bilo kakvo čudo.

Najefikasniji igrači SAD-a bili su Kemba Walker i Myles Turner koji su ubacili po 16 poena s time da je Walker dodao 5 asistencija, a Turner 8 skokova. Jaylen Brown je imao 11 poena te po 4 skoka i asistencije. U redovima Brazila najbolji bivši igrač Cedevite Vitor Benite koji je ubacio 21 poen te imao 4 skoka. Anderson Varejao i Leandrinho Barbosa su dodali po 14 poena.

Amerikanci će u četvrtfinalu igrati protiv Francuske, a Brazilci su se oprostili od borbe za medalje i natjecanje završili na 13. mjestu.

Uzbudljivo je bilo na utakmici između Australije i Francuske koja je odlučivala o prvom mjestu u skupini L i lakšem suparniku u četvrtfinalu. Cijela utakmica bila je u rezultatskom egalu, a na kraju je odlučila pogreška Andrewa Albicyja. On je 4,4 sekunde prije kraja utakmice, pri rezultatu 99:98 za Australiju, krivo izveo loptu iz auta, odnosno njegovo dodavanje je presjekao Patty Mills. Evan Fournier je potom napravio prekršaj na Mitchu Creeku koji je pogodio jedno od tri slobodna bacanja za konačnih 100:98.

Tako će Australija u četvrtfinalu igrati protiv Češke, a Francuska prolazak u borbu za medalje traži protiv SAD-a.

Parovi i satnica četvrtfinala:

Argentina - Srbija (utorak, 13:00)

Španjolska - Poljska (utorak, 15:00)

SAD - Francuska (srijeda, 13:00)

Australija - Češka (srijeda, 15:00)

Linker
20. travanj 2024 17:51