Aykut Akici/EB via Getty Images / EB via Getty Images
U TIJEKU SU PREGOVORI O RASKIDU

BIVŠI HRVATSKI IZBORNIK VEĆ PAKIRA SVOJE KOFERE Milano nakon 'bruke' u doigravanju mijenja trenera, otktivamo koliku bi 'odštetu' mogao izvući Repeša

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 04. lipanj 2017. 16:01

Trento je izbacio Milano s 4-1 u polufinalnoj seriji talijanskog doigravanja i jedini euroligaš s Apenina tako je zaključio očajnu sezonu. Milano je, podsjetimo, zauzeo posljednje mjesto u Euroligi, donekle je sačuvao obraz osvojivši talijanski kup, da bi nova sramota uslijedila u doigravanju.

To je, otprilike, u hrvatskom kontekstu, kao da Cedevita izgubi domaće polufinale, takva je bruka koja je zadesila Milano.

Iako je Jasmin Repeša, tvorac ove mizerne sezone, preživio zimu, kad je krenuo s kiksevima u Euroligi, a možda se nadao da će preživjeti i nakon ove blamaže jer je plasirao izjavu da njegova avantura u Milanu time nije završena, sve je izglednije da je hrvatski stručnjak već počeo pakirati kofere. Naime, počeli su pregovori o odšteti koju će Repeša dobiti (on ima ugovor i za sljedeću sezonu, zbog toga ni nije promijenjen ove zime), a europski izvori govore o nizu kandidata za trenersku stolicu u Milanu.

Repeša bi mogao, po tim kombinacijama, od Milana izvući dodatnih 500.000 eura i napustiti klub. U isto je vrijeme za klupu Milana počeo mercato.

Trenutačno u Europi postoje tri otvorene euroligaške stolice: osim Milana, trenera traže Barcelona i Maccabi. U svim je kombinacijama prva opcija David Blatt, jer Darušafaka odustaje od velikih ambicija, a tu je još Šaras Jasikevičius, sadašnji trener Žalgirisa, kojega bi željeli njegovi bivši klubovi Barcelona i Maccabi.

Jako dobro kotira u tim kombinacijama i Andrea Trinchieri, trener Bamberga, koji se spominje za klupe Barcelone i Milana, a za klupu Milana u kombinaciji su Joan Plaza, trener Unicaje i Simone Pianigiani, trener Hapoela.

Za nas je zanimljivo da za dvije od te tri klupe, prema dostupnim podacima, konkurira i Neven Spahija, sadašnji pomoćni trener Atlanta Hawksa. Njegovo se ime vrlo ozbiljno spominje vezano za klupu Maccabija, a dodirnih točaka ima i s Milanom.

Linker
18. travanj 2024 23:30