Dec 14, 2018; Philadelphia, PA, USA; Indiana Pacers forward Bojan Bogdanovic (44) drives past Philadelphia 76ers guard Landry Shamet (1) during the first quarter at Wells Fargo Center. Mandatory Credit: Bill Streicher-USA TODAY Sports - 11845566
Bill Streicher-USA TODAY Sports / Reuters

OI U TOKIJU

BOGDANOVIĆ I DRUŠTVO SVE BLIŽE DA IZ SPLITA LOVE TOKIO Hrvatska u konkurenciji šest europskih zemalja kotira jako dobro, bolji su samo Grci i Litavci

AUTOR:
  • Tvrtko Puljić

 • OBJAVLJENO:
 • 23.10.2019. u 10:06

 • Iz Europe su zainteresirani za organizaciju Grčka, Litva, Srbija, Italija, Rusija i Poljska, naravno, tu je i Hrvatska.

  Početkom studenog FIBA bi trebala odlučiti tko će biti četiri organizatora četiri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre, a pobjednik svakog od tih turnira steći će pravo igranja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  Hrvatski košarkaški savez je u suradnji Vladom RH poslao na FIBA-u pismo namjere o tome kako je naša država, preciznije Split, zainteresirana za domaćinstvo, a kako sada stvari stoje, postoji opcija po kojoj bi se sva četiri turnira mogla organizirati u Europi.

  FIBA je prvotno željela da četiri turnira budu na četiri kontinenta, ali od toga neće biti ništa.

  Naime, prema dostupnim informacijama izvan Europe su se prijavili samo Kanada i Venezuela. I dok je kod Venezuela problem u sigurnosti i FIBA se neće kockati s tom kandidaturom, kod Kanade se, kako se može doznati, radi o tome da tamošnja Vlada ne želi stati iza organizacije ovog turnira, pa je vrlo vjerojatno da Kanada neće biti niti u bubnju potencijalnih organizatora.
   

  Sedam iz Europe

  Iz Europe su zainteresirani za organizaciju Grčka, Litva, Srbija, Italija, Rusija i Poljska, naravno, tu je i Hrvatska.

  Već ranije se moglo razaznati kako bi Hrvatska imala velike šanse za domaćinstvom i da su tri od četiri turnira u Europi, a ako bi sva četiri turnira bila u Europi, gotovo je sigurno kako će jedan od njih biti održan između 23. i 28. lipnja u Splitu.

  O čemu se radi? Favoriti za organizaciju ovog turnira su, smatra se, Grci, tu su s jakom kandidaturom i Litavci, a Hrvatska bi trebala imati bolje šanse i od Rusa i od Poljaka, dok Srbi i Talijani nisu u nekoj ozbiljnoj šansi, jer su oni bili domaćini kvalifikacija 2016. godine uoči Rija. Pričekajmo početak studenoga...

  Iz drugih medija