Bill Streicher-USA TODAY Sports / Reuters
OI U TOKIJU

BOGDANOVIĆ I DRUŠTVO SVE BLIŽE DA IZ SPLITA LOVE TOKIO Hrvatska u konkurenciji šest europskih zemalja kotira jako dobro, bolji su samo Grci i Litavci

Iz Europe su zainteresirani za organizaciju Grčka, Litva, Srbija, Italija, Rusija i Poljska, naravno, tu je i Hrvatska.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. listopad 2019. 12:06

Početkom studenog FIBA bi trebala odlučiti tko će biti četiri organizatora četiri kvalifikacijska turnira za Olimpijske igre, a pobjednik svakog od tih turnira steći će pravo igranja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Hrvatski košarkaški savez je u suradnji Vladom RH poslao na FIBA-u pismo namjere o tome kako je naša država, preciznije Split, zainteresirana za domaćinstvo, a kako sada stvari stoje, postoji opcija po kojoj bi se sva četiri turnira mogla organizirati u Europi.

FIBA je prvotno željela da četiri turnira budu na četiri kontinenta, ali od toga neće biti ništa.

Naime, prema dostupnim informacijama izvan Europe su se prijavili samo Kanada i Venezuela. I dok je kod Venezuela problem u sigurnosti i FIBA se neće kockati s tom kandidaturom, kod Kanade se, kako se može doznati, radi o tome da tamošnja Vlada ne želi stati iza organizacije ovog turnira, pa je vrlo vjerojatno da Kanada neće biti niti u bubnju potencijalnih organizatora.

Sedam iz Europe

Iz Europe su zainteresirani za organizaciju Grčka, Litva, Srbija, Italija, Rusija i Poljska, naravno, tu je i Hrvatska.

Već ranije se moglo razaznati kako bi Hrvatska imala velike šanse za domaćinstvom i da su tri od četiri turnira u Europi, a ako bi sva četiri turnira bila u Europi, gotovo je sigurno kako će jedan od njih biti održan između 23. i 28. lipnja u Splitu.

O čemu se radi? Favoriti za organizaciju ovog turnira su, smatra se, Grci, tu su s jakom kandidaturom i Litavci, a Hrvatska bi trebala imati bolje šanse i od Rusa i od Poljaka, dok Srbi i Talijani nisu u nekoj ozbiljnoj šansi, jer su oni bili domaćini kvalifikacija 2016. godine uoči Rija. Pričekajmo početak studenoga...

Linker
19. travanj 2024 03:53