Nikola Mirotić
 Isaiah J. Downing / USA Today Sports / Reuters
POVRATAK U EUROPU

BOMBA IZ BARCELONE! EUROPA ĆE USKORO DOBITI NAJSKUPLJEG KOŠARKAŠA U POVIJESTI Katalonci NBA zvijezdi ponudili čarobnu cifru od koje boli glava!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. srpanj 2019. 00:26

Povratak košarkaša iz NBA lige u Europu, pogotovo ako govorimo o klasi Nikole Mirotića (28), španjolskog reprezentativca iz Crne Gore, uglavnom se događa u sutonu karijere, a česti i nikad. Međutim, Barcelona je napravila presedan, ponudila Mirotiću 70 milijuna dolara za šest godina (!!!) i tako ga učinila uvjerljivo najskupljim košarkašem ikad u Europi.

Mirotić je prije odlaska u NBA 2014. godine igrao za Real Madrid, koji ga je sa 14 doveo iz Podgorice, a s "one strane bare" igrao je za Chicago, New Orleans i u završnici prošle sezone za Milwaukee. Kroz 319 NBA utakmica je ovaj krilni centar ubacivao 12,3 poena, uz 5,9 skokova, izgradio reputaciju jednog od najboljih šutera lige na svojoj poziciji, a sljedeće sezone se očekuje njegova dominacija europskim parketima.

Oct 8, 2017; Chicago, IL, USA; New Orleans Pelicans guard E'Twaun Moore (55) is defended by Chicago Bulls guard Jerian Grant (2) and forward Nikola Mirotic (44) during the second half at United Center. Mandatory Credit: Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports - 10336417
Kamil Krzaczynski-USA TODAY Sports

Barcelona je s Nikolom Mirotićem tek počela graditi veliku momčad jer u Blaugranu žele još dovesti Brandona Daviesa iz Žalgirisa te Malcolma Delaneyja, prije tri godine člana najbolje petorke Eurolige, koji je nakon dvije godine u Atlanti prošle sezone igrao u Kini za Guangdong Southern Tigerse.

Linker
25. travanj 2024 16:17