Aleksandar petrović uspješno je startao na SP-u sa svojim Brazilom
 FIBA
Turnir u Lyonu

BRAZIL NEMOĆAN Aco bez rješenja za Francuze, Francuska bez Moermana na SP

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 12:10

Brazil Ace Petrovića nije pronašao način kako zaustaviti igru centara Francuske Vincenta Poiriera i Rudyja Goberta, pa je Francuska drugog dana turnira u Lyonu sredila Brazil sa 86:72. Porier je ubacio 16 poena (uz šut 7-8), a Gobert je dodao 14 poena (uz šut 6-7), prvi je uhvatio sedam, drugi osam lopti. Nando de Colo je dodao deset poena i deset asista. Kod Brazila je Leandro Barbosa stavio 17 poena, Yago Dos Santos je dodao 11, a Vitor Benite deset poena.

Francuzi su, međutim, zbog bolova u Ahilovoj tetivi ostali bez Adriena Moermana, krilnog centra iz Efesa, jer je to ozljeda s kojom se on muči već nekoliko sezona. Francuzi imaju na raspolaganju za sada ovih 14 igrača: Andrew Albicy, Nicolas Batum, Nando De Colo, Evan Fournier, Rudy Gobert, Louis Labeyrie, Paul Lacombe, Mathias Lessort, Timothe Luwawu-Cabarrot, Amath M’Baye, Frank Ntilikina, Elie Okobo, Vincent Poirier i Axel Toupane.

U drugoj utakmici je Argentina sa 85:77 svladala Crnu Goru. Gabriel Deck je ubacio 23, Facnudo Campazzo je dodao 21, uz 6 skokova i 6 asista. Kod Crnogoraca je Petar Popović ubacio 13, dok su Nemanja Radović i Nikola Vučević dodali po 11 poena, a Vučević je skupio i 9 skokova.

Linker
17. travanj 2024 12:55