CROPIX
HT PREMIJER LIGA

CIBONA DOČEKUJE SPLIT U DRAŽENOVOJ DVORANI 'Ne želimo biti samo dostojan protivnik, dolazimo pobijediti'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. listopad 2019. 13:32

Proljetos je Cibona na putu prema senzacionalnom naslovu prvaka Hrvatske (možda je senzacionalno preteška riječ, no rezultat od 4-0 u finalnoj seriji protiv Cedevite definitivno je senzacija), u polufinalu otpratila Split s 3-0 uz pohvalu Žutima da su se dobro držali. Ili da su bili dostojan protivnik. Ususret derbiju 4. kola prvenstva Hrvatske u Zagrebu, prvom ovosezonskom dvoboju Cibone i Splita, trener gostiju Ante Grgurević ističe da ne dolaze biti dostojan protivnik.

Ionako sastavi obje momčadi nisu isti kao u svibnju, sigurno je i da su se ambicije u startu promijenile s obzirom na to da se Cedevita preselila u Ljubljanu, a isto je da Cibona igra u ABA ligi, a Split u ABA2 ligi.

- Istina, Cibona igra na višoj razini, to je činjenično stanje, ali nama je to izazov - rekao je Grgurević.

- Ne zanima me što oni dan ranije igraju u ABA ligi, niti nas itko išta pita kad putujemo autobusom po petnaest sati. Istrčiš na parket i igraš.

Trice ‘drniškog sokola’

Grgurevićeva priča je jednostavna, nije sklon filozofiranju, još manje preuveličavanju suparnika.

- Koncentrirani smo na sebe, na stvari koje moramo popraviti. Dolazimo pobijediti, svjestan sam da je to lako izjaviti. Važnije je pokazati na parketu.

Uz Grgurevića je novinarima na dispoziciji bio Tomislav Gabrić, autor preokreta protiv Lovćena u srijedu kada je svih 17 koševa zabio u drugom poluvremenu. Pritom je “drniški sokol” pogodio četiri trice.

- Ma, nisu moje trice inicirale preokret, nego naša obrana - skromno će u “svoju obranu” Gabrić.

Njegovi će koševi s klupe trebati Splitu protiv hrvatskog prvaka.

- Uvijek je užitak igrati u hrvatskom derbiju, ja smatram da možemo igrati sa svima ako smo fokusirani na ono što znamo. Jasno je da dolazimo po iznenađenje, bit će zanimljivo. Rekao bih da Cibona i mi igramo slično, s dosta tranzicije, s agresivnim bekovima.

Linker
19. travanj 2024 08:35