INDIANAPOLIS, UNITED STATES - AUGUST 31: WM 2002, Indianapolis; KANADA - JUGOSLAWIEN (CAN - YUG) 71:87; Milan GUROVIC/YUG (Photo by Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images)
Andreas Rentz/Bongarts/Getty Images

BEZ DLAKE NA JEZIKU

ČOVJEK KOJI JE SRUŠIO AMERIKANCE OPLEO PO SRPSKOJ REPREZENTACIJI! 'Treba nas biti sramota zbog ovakve utakmice, igrač mog vremena nas je školovao'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2019. u 08:48

 • Ni dan nakon velikog poraza srpske košarkaške reprezentacije od Argentine u četvrtfinalu SP-a ne stišavaju se dojmovi unutar tamošnje javnosti. Jedni na odlazak pozivaju izbornika Aleksandra Đorđevića, drugi još uvijek izražavaju nadu u to da će se Srbija izravno plasirati na Olimpijske igre. Za to se mora dogoditi da u polufinale u srijedu uđu i SAD i Australija, pa da i najbolje plasirana europska reprezentacija u poretku od 5. do 8. mjesta bude u olimpijskom bubnju.

  Jedan od prvih koji je reagirao u javnom prostoru je bivši srpski reprezentativac Milan Gurović. On je bio jedan od najefikasnijih igrača sastava koji je 2002. godine u Indianapolisu došao do svjetskog zlata za tadašnju SR Jugoslaviju, posebno se istaknuvši u četvrtfinalu protiv Amerikanaca. Za poraz od Argentine sedamnaest godina kasnije okrivio je lošu atmosferu u reprezentaciji.

  - Atmosfera u momčadi je bila loša, vidjeli ste da su Argentinci poslije svakog poena skakali na klupi i radovali se. Kod nas je sve bilo statično. Luis Scola je igrač mog vremena i danas je održao sat košarke našim reprezentativcima. Naše centre treba biti sramota zbog ovakve partije - rekao je Gurović.

  Javljali su se još mnogi, likovali su i neki igrači koje je izbornik Đorđević "odrezao" s nekih popisa za ovo prvenstvo...

  Iz drugih medija