ČEKA SE POTPIS

ČOVJEK KOJI JE U KARIJERI PROMIJENIO 29 KLUBOVA SE VRAĆA NA GRIPE? Prokrstario je svijet uzduž i poprijeko, a sada bi se mogao vratiti u matično jato

TRENIRA, ALI BEZ UGOVORA Visoki Splićanin sa 37 godina i nakon karijere u NBA, ali i u Kuvajtu, na Filipinima i Arapskim Emiratima, mogao bi se vratiti u matično jato
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 01. siječanj 2018. 20:38

Bruno Šundov blizu je povratka u matično jato, 37-godišnji košarkaš, koji je u karijeri promijenio čak 29 klubova, mogao bi početkom 2018. godine potpisati za Split. Otkako se 1998. otisnuo s Gripa kao 35. pick na draftu (Dallas Mavericks), ovaj 221 centimetara visoki igrač prokrstario je svijet uzduž i poprijeko, o čemu ste nedavno mogli čitati i u Sportskim novostima.

Osim Dallasa, nosio je dresove još četiri NBA kluba (Indiana Pacers, Boston Celtics, Cleveland Cavaliers i New York Knicks), bio je u rosteru Maccabija kad je Ponos Izraela 2004. osvojio Euroligu (tada je jednu od središnjih rola u Maccabiju imao Nikola Vujčić).

Dijete kluba s Gripa

Šundov je na Gripama i trenira s momčadi Ivice Skelina, no ugovor nije potpisao. Štoviše, detalji još nisu ni razrađeni. Da bi se pristupilo tome, prvo treba stići izlazno pismo iz Al-Sharjaha, odnosno Ujedinjenih Arapskih Emirata, gdje je upisao posljednje nastupe. Iako su obje strane zainteresirane, nitko još nije voljan komentirati ili govoriti o Šundovljevu angažmanu. Zna se da Splitu kronično nedostaje centimetara u reketu, a sa Šundovom ne mogu puno promašiti. Ipak je dijete kluba i njegov dolazak ne bi previše koštao pa zašto ne probati.

Ako se ovaj dolazak realizira, bit će to prvi put u posljednje tri godine da je neki igrač došao u klub tijekom sezone. Nakon što su jedva preživjeli prijetnju stečaja, na Gripama su se doista počeli odgovorno ponašati i svaka se kuna stoput odvagne prije nego se potroši. To je, naravno, obaveza koju je nametnuo i Grad Split kao većinski vlasnik (nedavno je Gradsko vijeće odobrilo šest milijuna kuna klubu za rate koje u 2018. stižu u predstečajnoj nagodbi).

Parlov za kormilom

Od 1. siječnja klubom će kao predsjednik Uprave kormilariti Mislav Parlov, 35-godišnjak, koji je završio juniorski staž na Gripama, potom studij u SAD-u te se sada vraća kao dokazani biznismen voljan uzdignuti Split u košarkaškoj hijerarhiji.

Inače, trener Skelin igračima je dao tri slobodna dana nakon povratka iz Vršca, a posljednjih dana u fokusu Gripa bio je HEP turnir europskih prvaka, koji su osvojili juniori Žutih u konkurenciji Maccabija, Cibone i Partizana.

Split u četvrtak igra u Mostaru protiv Zrinjskog u 12. kolu ABA 2 lige, potom je u nedjelju domaćin Ciboni u osmini finala Kupa Krešimir Ćosić. Može li se dogoditi da se Šundov nađe u sastavu protiv Zagrepčana (također klub za koji je igrao)? Nije nemoguće, uopće nije nemoguće ako izlazno pismo dođe u sljedećih nekoliko dana.

Linker
11. travanj 2024 14:04