sn arhiva
IN MEMORIAM

DRAŽEN ANZULOVIĆ SE NAKLONIO LEGENDARNOM PEPSIJU 'Sjajno ozračje koje je tada vladalo u klubu bilo je produkt njegove volje i karaktera'

U četvrtak je u 67. godini preminuo Boško Božić,  košarkaški trener i osnivač KK Zagreb. Legendarni Pepsi zauvijek nas je napustio samo mjesec dana nakon što je primio najvišu državno priznanje za sport, nagradu Franjo Bučar.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. prosinac 2018. 23:15

Hrvatski izbornik Dražen Anzulović veliki je dio svoje igračke karijere proveo kod Pepsija Božića, a u Košarkaškom klubu Zagreb je početkom 21. stoljeća dobio i prvi trenerski posao.

- Puno toga sam prošao s njim, simpatije su bile obostrane jer me je tri, četiri godine prije mog dolaska u Trnsko nagovarao da dođem. Ostali smo u odličnim odnosima, posjećivali smo ga i u Domu, a zaista mi je teško u ovom trenutku pričati o Pepsiju.

Ipak...

- Bio je osebujan lik, ali i, dok se nije počeo baviti drugim stvarima, vrlo ozbiljan trener jer Duda Ivković ne bi u svoj stožer uzeo čovjeka koji ne zna košarku. A Pepsi je znao jako puno košarke.

Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX
Svečana dodjela Državne nagrade za sport Franjo Bučar

Zbog njega je KK Zagreb bio ono što je bio, klub simpatičan svima.

- Svi koji smo igrali tamo, imali smo kompletan odgoj. I na terenu, i izvan njega. S Pepsijem smo mogli podijeliti jako puno stvari, razgovarati o svemu što nas muči, a sjajno ozračje koje je vladalo u klubu bilo je produkt njegove volje i karaktera - naklonio se i Dražen Anzulović svojem učitelju.

Linker
19. travanj 2024 13:36