Apr 7, 2019; Houston, TX, USA; Houston Rockets center Clint Capela (15) celebrates after making a basket as Phoenix Suns forward Mikal Bridges (25) looks on during the second quarter at Toyota Center. Mandatory Credit: Troy Taormina-USA TODAY Sports
REUTERS

Clint Capela

EUROBASKET 2021.

DVA HRVATSKA TRENERA NISU SE USPJELA PROBITI U SLJEDEĆU FAZU NATJECANJA Capela odveo Švicarsku do povijesnog uspjeha

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.08.2019. u 09:47

 • S obzirom na to da je Hrvatska već na samom ždrijebu saznala sve svoje protivnike (Nizozemska, Švedska, Turska), ove nam pretkvalifikacije nisu ništa značile.

  Završene su pretkvalifikacije za Eurobasket 2021. i nakon njih kompletirane su izlučne skupine za europsku smotru koja će se igrati 2021. godine.
  S obzirom na to da je Hrvatska već na samom ždrijebu saznala sve svoje protivnike (Nizozemska, Švedska, Turska), ove nam pretkvalifikacije nisu ništa značile. Doduše, u njima su na klupama Kosova i Slovačke bila dva hrvatska trenera, Damir Mulaomerović i Žan Tabak, ali te se dvije reprezentacije nisu probile do kvalifikacija koje startaju u veljači 2019. godine.

  Prošle su, pak, Danska, V. Britanija, Rumunjska i Švicarska, a zanimljivo je da je Švicarska u posljednjoj utakmici morala svladati kod kuće Island sa 20 poena viška kako bi prošla dalje i završilo je 109:85. U toj pobjedi Švicaraca, možda i najvećoj u njihovoj povijesti u ovom sportu Clint Capela, NBA centar iz Houston Rocketsa kombinirao je 18 poena i 15 skokova, dok je Roberto Kovač ubacio 29 poena.

  Na Eurobasket će iz osam kvalifikacijskih skupina ići po tri najbolje plasirane reprezentacije. Ovo su sada kompletne skupine:

  Skupina A: Izrael, Poljska, Španjolska, Rumunjska.
  Skupina B: Estonija, Italija, S. Makedonija, Rusija.
  Skupina C: Belgija, Češka, Litva, Danska.
  Skupina D: HRVATSKA, Nizozemska, Švedska, Turska.
  Skupina E: Finska, Gruzija, Srbija, Švicarska.
  Skupina F: Austrija, Mađarska, Slovenija, Ukrajina.
  Skupina G: Njemačka, Crna Gora, V. Britanija, Francuska.
  Skupina H: BiH, Bugarska, Grčka, Latvija.

  Tagovi
  Iz drugih medija