Dario Šarić
 Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy
NEVOLJE MLADOG ŠIBENČANINA

CURE DETALJI O LOŠIM ODNOSIMA UNUTAR REPREZENTACIJE Javio se i Šarićev otac: 'Sin nam se ni ne javlja, a čuo sam i da su ga napala dva starija igrača'

Piše: Ivo MikuličinObjavljeno: 15. rujan 2017. 20:12

Sjećate li se trogirske pjevačice Tomi Miše i njezina prekrasnog dueta s pokojnim Vinkom Cocom u pjesmi “Da je meni s tobom kroz pasike”?

Ona već godinama živi u Philadelphiji pa je sa zadovoljstvom pristala da kaže riječ-dvije o Dariju Šariću.

- Otkako je Dario odjenuo dres Sixersa, nama je Hrvatima cijena u Philadelphiji porasla barem dvadeset posto. Ne samo zbog dobrih igara darovitog Šibenčanina, već zbog njegove vedrine, životnog optimizma. Proplakala sam od sreće kad je na jednoj od američkih tv-postaja zapjevao “Dalmatinac sam” - s guštom nam se otvorila Tomi.

Pitanje je, međutim, kako tu sliku Darijeve vedrine, domoljublja i optimizma povezati s njegovom očajnom facom i nedovoljno motiviranom igrom u fatalnoj utakmici s Rusijom?

, Image: 348590389, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy
Profimedia, Alamy

Na to pitanje odgovor ne znaju ni njegovi najbliži. U šibenskoj obitelji Predraga i Veselinke Šarić “kraljuje” mala drama. Ne bez razloga.

Niti pozdrav

- Dario se ne javlja na telefon. Ni meni ni majci. Dapače, ne znamo ni gdje je?! Navodno se kod dolaska u Zagreb nije ni pozdravio s ostalim reprezentativcima. Moje informacije ne idu dalje od njegove tužaljke prije utakmice da mu “smeta što ga opterećuju imperativom uspjeha, točnije osvajanjem medalje”. Do mene je u međuvremenu samo došla neslužbena informacija da je glavni uzrok njegovu raspoloženju činjenica da su ga dan prije utakmice u mentalnom smislu izmaltretirala, da ne kažem iznapadala, dva starija reprezentativaca. Mogu izgovoriti i imena ta dva košarkaša, koji, vjerujem, neće više odjenuti hrvatski dres. No, ne želim špekulirati bez jasne potvrde da je to istina. A Dario mi se, kako rekoh, ne javlja. Ako se tako nešto zaista dogodilo, zašto ga nije zaštitio izbornik? Zašto nisu reagirali Dino i Stojko? Nije vrag da nitko nije znao što se zbivalo - istresao nam je u našoj, šibenskoj ćakuli Predrag Šarić.

Sibenik, 070217.
Predrag Saric, bivsi kosarkas i otac Darija Sarica.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Pokušali smo istinu iskamčiti od izbornika Aleksandra Petrovića, ali i njegov telefon, unatoč desetljećima staroj šibenskoj vezi, šuti. Spas smo, stoga, potražili u uvijek susretljivoj majci Biserki Petrović.

- Aco se ispričava svima kojima ne odgovara na pozive. On se htio otvoriti već u Istanbulu, ali je dogovor vrhuške Saveza da se ne oglašava. Očito se čeka da se svojim razmišljanjima istresu svi zvani i nezvani. Kao majka koja je hrvatskoj košarci, dala dva vrijedna sina, čudim se atmosferi linča. Kao da nitko ne razmišlja da nam se poslije istanbulskog posrtanja mogu dogoditi i gore stvari. Da nas čekaju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, koje moramo odraditi bez NBA igrača - sa žaljenjem je konstatirala Biserka Petrović.

Selektivno pamćenje

U nizu istupa (ne)pozvanih stručnjaka iskrene košarkaške zaljubljenike bole izjave u kojima se ćuti “selektivno pamćenje”. Više nego priznatog Petra Skansija, koji je “zaboravio” da on nije prošao puno bolje u Atlanti, makar je u stroju, u zrelim igračkim godinama imao Rađu, Vrankovića, Kukoča, Komazeca... Ili zadarske legende Pina Giergie, koji se “čudi Aci, što je igru bazirao na samo dva igrača”, a on je u Jazinama potrošio gotovo cijeli igrački vijek u tandemu s Ćosićem, gdje su ostali igrači bili tek “ispomoć” ili “vodonoše”.

Zato bismo za kraj teksta radije citirali Ivicu Tucka, zlatnog vaterpolskog izbornika, koji se vratio na zbivanja u Riju:

- Ne mogu se načuditi onima koji su preko noći zaboravili sjajne igre Hrvatske u Brazilu. Nisu Aco Petrović i Dario Šarić zaslužili da ih samo zbog jedne utakmice proglasimo neznalicama! U Riju je Dario bio ne samo vođa košarkaša, već cijele hrvatske olimpijske čete. Na način na koji bi ga svaka hrvatska majka poželjela za sina ili zeta.

Linker
20. travanj 2024 15:13