Profimedia, Abaca
'ŠPANJOLSKA JE PROŠLOST'

EUFORIJA U SLOVENIJI NAKON POVIJESNOG USPJEHA, PONAJBOLJI IGRAČ OTKRIO KOGA ŽELI U FINALU 'Adio Španjolci...Orkan zvan Slovenija pustoši po Carigradu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. rujan 2017. 11:09

Dan nakon epske pobjede slovenske košarkaške reprezentacije protiv Španjolske u polufinalu Europskog prvenstva (92:72) slovenski mediji očekivano su puni hvale na račun svojih junaka. Dok su sami igrači relativno suzdržani, svjesni da im misija nije završena i da mogu do zlata, mediji ne štede komplimente.

Ljubljansko Delo tako piše: 'Španjolska je prošlost, Slovenija je najbolja reprezentacija ove godine...Branitelji naslova bili su nemoćni".

Večer nastavlja: 'Adio Španjolci, Slovenija je u finalu. Najveći uspjeh slovenske košarke je podebljan trijumfom nad Španjolcima".

Portal RTVSlo pak piše: "Orkan zvan Slovenija pustoši po Carigradu i nitko ne može zaustaviti tu moć".

Ponajbolji slovenski košarkaš Goran Dragić ima svog favorita s kojim bi želio igrati u finalu. Podsjećamo, u drugom polufinalu sastaju se Rusija i Srbija.

"Dajem prednost Srbiji, volio bih igrati protiv njih. Nije još gotovo. Čeka nas još jedna utakmica i idemo po zlato", rekao je Dragić.

Nije zaboravio odati priznanje i svom 18-godišnjem suigraču Luki Dončiću.

"Veselim se njegovom dolasku u NBA. Luka, svaka ti čast".

I sam Dončić nije skrivao veselje, ali s dozom suzdržanosti: "Znamo da je ovo povijesni uspjeh, ali imamo još jednu utakmicu i nju moramo odraditi sto posto i pobijediti".

Linker
19. travanj 2024 21:42