Basketball - Slovenia v Latvia - European Championships EuroBasket 2017 Quarter Finals - Istanbul, Turkey - September 12, 2017 - Coach İgor Kokoskov of Slovenia reacts. REUTERS/Osman Orsal
Osman Orsal / REUTERS

DOLAZI KOKOŠKOV

NAJJAČA REPREZENTACIJA EUROPE OSTAJE BEZ IZBORNIKA 'Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove priče'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.09.2017. u 16:22

 • Nakon što je osvojila zlato na nedavno završenom Europskom prvenstvu, reprezentaija Slovenije je ostala bez izbornika. Naime, Igor Kokoškov najavio je odlazak s klupe jer ga ubrzo čekaju obaveze u NBA ligi gdje obavlja funkciju pomoćnog trenera Utahe.

  S druge strane to je loša vijest i za Gorana Dragića, inače MVP-a prvenstva koji je još ranije poručio kako će se oprostiti od reprezentacije ukoliko Kokoškov ode.

  - Ovo što sam radio u Sloveniji nisam smatrao poslom, već je to bilo zadovoljstvo. Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove prekrasne priče - rekao je Kokoškov za Eurohoops.

   

  Već neko vrijeme traju problemi na relaciji FIBE i Eurolige koje stvara reprezentacijama ogromne probleme uoči kvalifikacijaza SP 2019. godine.

  - Nadam se da će se FIBA i Euroliga uspjeti dogovoriti i donijeti neko rješenje, da barem igrači koji igraju u Euroligi mogu igrati za reprezentacije. Pričali smo o tome još prije Eurobasketa, ali rješenja i dalje nema na vidiku. NBA igrači sigurno neće doći, oni svoj kalendar sigurno neće mijenjati zbog europskih kvalifikacija.