Aco Petrović
Foto: Jaki Franja / CROPIX

Aco Petrović

OPET NIJE IŠLO

OPET SE PONOVILO! HRVATSKA JE JOŠ JEDNOM IZGORJELA U PREVELIKOJ ŽELJI Ali, tko je glavni krivac za posrtanje reprezentacije na Eurobasketu?

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 11.09.2017. u 13:05

 • Aco Petrović nije uspio… Što god da je pripremio nije rezultiralo, iz Turske će se još jednom, kao i hrvatska reprezentacija, vratiti pognute glave.

  - Dopustili smo im prelagan ulazak u utakmicu. Šved je otvorio s dvije trice bez ‘opozicije’ (čuvar je bio Marko Tomas, nap. a.). Svaki njihov ulazak u reket bio je lagan, dodavanja su rješavali bez ikakvih problema. S malom količinom energije koju smo dali ovakva utakmice se ne može igrati i od nje očekivati dobar rezultat.

  Cluj-Napoca i Istanbul još će se neko vrijeme analizirati, ali već u studenom počinju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo bez NBA i euroligaških igrača.

  - Pustimo da prođe neko vrijeme iako treba brzo reagirati.

   

  Zanimalo nas je li spreman nastaviti voditi reprezentaciju.

  - Imamo dogovor nakon svakog prvenstva sjesti i porazgovariti, mirno i racionalno.

  Inzistirali smo, je li voljan…

   

  - Ovog trenutka neću ponoviti pogrešku iz Rio de Janeira kada sam nakon Olimpijskih igara a priori rekao da ne nastavljam voditi reprezentaciju. Pustimo da se situacija smiri iako treba brzo reagirati. Proveo sam dva prekrasna ljeta s reprezentacijom, ali treba proći vrijeme da upijemo sve što se događalo, da stvari legnu na svoje mjesto.