Matija Djanjesic / CROPIX
ŠARIĆ PROMAŠIO ZA POBJEDU

PRVI PORAZ HRVATSKE KOŠARKAŠKE REPREZENTACIJE UOČI EUROBASKETA Nakon četiri uzastopne pobjede tijesno izgubili od Slovenije

Piše: HinaObjavljeno: 25. kolovoz 2017. 00:38

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija u petom je pripremnom susretu pred nastup na ovogodišnjem EuroBasketu pretrpjela prvi poraz izgubivši u Ljubljani od Slovenije sa 73-74 (21-19, 18-12, 16-23, 18-20).

Dario Šarić je sa 16 koševa i 13 skokova bio najbolji kod Hrvatske, Dragan Bender je dodao 13, a Bojan Bogdanović 12 pogodaka. Kod Slovenije je Goran Dragić ubacio 18 poena uz 10 asistencija, dok je Luka Dončić imao 15 koševa i 13 skokova.

Hrvatska je krenula u petorci Mavra-Simon-Bogdanović-Šarić-Planinić i ti su igrači odigrali gotovo čitavu prvu četvrtinu u kojoj su imali prednost od dva do pet pogodaka prednosti. Najbolji je bio Dario Šarić koji je u prvih 10 minuta postigao sedam poena i imao po tri skoka i asistencije.

U drugoj četvrtini Hrvatsku je vodstvu zadržao Dragan Bender koji je ušavši s klupe ubacio osam koševa, od toga dvije trice, pa se na odmor otišlo s vodstvom izabranika Aleksandra Petrovića od 39-31.

Nažalost, treći dio započeo je velikom serijom Slovenije od 16-3 kojom je domaća reprezentacija stigla do prednosti od 47-42. Ipak, Hrvatska je uzvratila svojom serijom od 8-2 kojom je vratila minimalnu prednost na svoju stranu uoči posljednjih 10 minuta.

Nažalost, početak četvrte četvrtine bio je ponovno slab, Slovenija je u prve četiri minute ostvarila seriju od 9-0, a Hrvatska je usto i iskoristila bonus.

Minutu i pol prije kraja bilo je 72-63 za Sloveniju, no tada su Popović i Bender s dvije trice vratili Hrvatsku u utakmicu, a nakon što je Randolph kod rezultata 74-71 30 sekundi prije isteka vremena promašio šut za dva Šarić je s dva pogođena slobodna bacanja primaknu Hrvatsku na 74-73. Uslijedio je prekršaj na Dončiću koji je 18 sekundi prije kraja promašio oba slobodna bacanja i ponudio Hrvatskoj napad za pobjedu. No, Šarićev šut dvije sekunde prije sirene nije prošao kroz obruč.

Ovoga ljeta Hrvatska je u Orleansu svladala Francusku i Litvu, a potom u Opatiji i Sloveniju te Ukrajinu.

U drugom dvoboju protiv Slovenije Hrvatska je pretrpjela prvi poraz, a posljednju provjeru pred EuroBasket imat će već u petak još jednom protiv Slovenije u Ljubljani, ali ta će utakmica biti zatvorena za javnost.

Slijedi odlazak na EuroBasket na kojemu će Hrvatska u prvom krugu igrati u Cluju, a suparnici će joj od 1. do 7. rujna biti Mađarka, Rumunjska, Crna Gora, Španjolska i Češka. Prve četiri reprezentacije nastavit će natjecanje u nokaut-fazi u Istanbulu od 10. do 17. rujna.

Linker
18. travanj 2024 11:10