Osman Orsal / REUTERS
PALI U FINALU

SRBIJA ŽALI ZA NASLOVOM PRVAKA Đorđević: Imali smo veliko srce! Došao sam s 12 najboljih, ali Slovenci imaju sjajnog lidera koji je obojao prvenstvo!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. rujan 2017. 02:14

Srbija je unatoč izostanku čak sedmorice igrača stigla do finala i bila jako blizu toga da osvoji naslov europskog prvaka. Na kraju je ipak Slovenija bila bolja 93:85, a srpski izbornik ovako je vidio utakmicu.

"Imali smo veliko srce od prvog do posljednjeg dana. Puno toga smo uložili i vjerujte mi uopće nije bilo lako. Puno toga nije nam išalo na ruku, ali izabrali smo put da se ne skrivamo nego da idemo uzdignuta čela i hrabro. Mislim da smo finale odigrali na zavidnom nivou, bez obzira što smo u prvom poluvremenu dozvolili Sloveniji da postigne više koševa u tranziciji, bilo je i glupih prekršaja u bonusu na drugoj polovici terena, koji su njih stavili na plus 10. Mislim da smo morali završiti poluvrijeme s manjom razlikom i da bi onda došli do onoga što smo tražili kroz utakmicu", rekao je Aleksandar Đorđević pa dodao:

"Kolege iz drugih zemalja su mi rekle - došli ste bez sedam-osam igrača. Ne, došao sam s 12 najboljih. Međutim, čestitam Sloveniji. Niti jednu utakmicu nisu izgubili, imaju sjajnog lidera, Dragića, koji je obojao ovo prvenstvo. Mali Dončić sigurno ide njegovim stopama i Prepelič koji je ovu utakmicu odigrao fenomenalno."

Đorđević je za kraj poručio nešto i o svojoj budućnosti za kormilom srpske reprezentacije.

"Ako me ne oteraju, tu sam."

Linker
18. travanj 2024 14:15