Dario Šarić
 Profimedia, Alamy / Profimedia, Alamy
DVA OPREČNA LICA U DVA DANA

TATA ŠARIĆ NAKON NEUSPJEHA U TURSKOJ NIJE ŠTEDIO NIKOGA, PA NI SVOGA SINA 'Sve je izgledalo kao velika katastrofa. Posebice obrana i Darijeve minute'

U subotu je stariji Šiši ‘pucao’ od optimizma i vjere u reprezentaciju, toliko je bio uvjeren u uspjeh da je već rezervirao karte za Istanbul, a u ponedjeljak je bio u suprotnom raspoloženju i nije štedio nikoga.
Piše: Ivo MikuličinObjavljeno: 12. rujan 2017. 18:05

Dva oprečna lica Predraga Šarića u samo dva dana. U subotu je stariji Šiši “pucao” od optimizma i vjere u reprezentaciju Hrvatske. Toliko je bio uvjeren u uspjeh da je već rezervirao zrakoplovne karte za Istanbul.

- Pokazali smo protiv Španjolske da možemo igrati i protiv najjačih. Zato ću poletjeti za Tursku, uvjeren da ću se tamo zadržati nekoliko dana. Da će nas Bojan i moj Dario povući u europske visine - govorio nam je Predrag s iznimnim nabojem u glasu.

Dva dana poslije sve zastave starijeg Šarića bile su “na pola stijega”.

Naboj tek u tragovima

- Bolje me ne pitajte ništa! Nisam spavao cijelu noć. Sve je izgledalo kao velika hrvatska košarkaška katastrofa. Posebice igra u obrani i Darijeve minute. Djelovao je “zatvoreno”, namušeno (namrgođeno). Kao da ga je netko u hotelu prije utakmice silno naljutio. Ni meni ne želi ništa govoriti o svojoj igri. Zaista ne mogu dokučiti što se dogodilo. Znam samo da mi se dva dana prije utakmice tužio da mu smeta atmosfera koja se stvorila oko reprezentacije u stilu da “moramo osvojiti medalju”. Nije mu bilo lako jer su njega i Bojana udvajali već na prvom koraku. No, nije li logično da se u takvoj situaciji otvara prostor za druge?! Zašto on i Bojan kao priznate vođe momčadi nisu nekoga od suigrača uhvatili za prsa, zaprijetili mu na muški način!? Zašto to nije učinio Aco? Kao da je htijenja i nacionalnog naboja bilo tek u tragovima - ne štedi nikoga stariji Šiši.

Predrag Šarić bio je odličan igrač, iza kojega je europsko klupsko finale sa Šibenkom (prije 24 godine protiv Limogesa u Berlinu), famozna utakmica Šibenka - Bosna, nekoliko nastupa u reprezentaciji...

U košarci je i danas do grla. Ne samo kad igraju Dario i Hrvatska.

- Ne slažem se s onima koji tvrde da je Rusija velika reprezentacija. Imaju sjajnog Šveda, kvalitetnog Mozgova, ali i nekolicinu onih koji su u CSKA tek “vodonoše”. A nama su se narugali. Baš kao prije dvije godine Češka. Prvenstveno zbog manjka motivacije. Da sam bio na parketu, ja bih igraču koji ne gine kazao, “sidi na klupu ako ne misliš igrati”. Kako tumačiti da Šveda vježba naš Orešković, koji ga zna u dušu, a da je on od naše obrane napravio privatno šetalište? Govorili smo o dobrom skautiranju, a Šved nam je u prva dva napada zabio dvije trice - “praši” i dalje Šarić.

Sibenik, 070217.
Predrag Saric, bivsi kosarkas i otac Darija Sarica.
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX
Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Stariji Šiši silno je uvjeren da je pogrešno glavnog krivca tražiti u izborniku.

- Već godinama posrćemo na isti ili sličan način s manje-više istim igračkim kadrom. Svejedno, bio izbornik Repeša, Perasović ili Spahija. Dio starijih igrača napustit će reprezentaciju bez gušta uspjeha. Neki vide spas u smjeni generacije. Ja ne vidim. Nema među mladima, koji bi trebali uskočiti, osobitog “štofa”. Zašto netko iskreno ne prizna da mi plaćamo ceh za dva desetljeća lošeg rada s mladima? - završio je Predrag Šarić.

Linker
21. travanj 2024 13:07