ZDBT
ZADAR BASKETBALL TOURNAMENT

DIREKTORICA NA KONCU ŠESTOG IZDANJA TURNIRA NA VIŠNJIKU 'Ana Ćosić i ja ispunit ćemo neke snove naših očeva'

Zdenka Zrilić je već počela s pripremama za sljedeću godinu, a u pogledu Dana Krešimira Ćosića surađuje s kćeri pokojnog velikana zadarske, europske i svjetske košarke.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 23. rujan 2019. 12:39

Bio je ovo najizazovniji turnir do sada. I Zdenka Zrilić je na koncu posla, mogla odahnuti. Jer, iako promijenjen koncept turnira, iako se Euroliga proširila i počinje ranije, premda je turnir imao četiri, ne šest klubova, on je i te kako uspio. I ide dalje...

- Za sve nas je bila novost ovaj koncept od četiri momčadi. Imali smo velikih problema, jer smo sredinom lipnja imali termin sa šest momčadi, bili su tu i Fenerbahče, Milano i CSKA, no kako je SP završio 15. rujna, pa se Euroliga proširila, a bile su to i neke druge stvari, prilično mi se zakomplicirao život i imala sam najstresnije ljeto. I ne mogu vam reći koliko sam sretna što je ova sezona ispala OK.

Namjeravamo i dalje zadržati ovaj koncept, jer to nam otvara dosta drugih mogućnosti, jedan slobodan medijski dan, promocija košarke na još većoj razini. Tu je i suradnja s Anom Ćosić, u pogledu Dana Krešimira Ćosića. Krešo je bio prijatelj mog oca, oni su zajedno imali neke ciljeve koje nisu uspjeli postići, pa ćemo i Ana i ja sad pokušati ostvariti.

Već se vide konture novog turnira.

- Razmišljamo o prvom gostovanje jedne španjolske momčadi, nadam se da ćemo se dogovoriti, uskladiti termine. Neke momčadi koje su sada bile spriječene, definitivno dolaze sljedeće godine, a datum turnira u 2020. godini objavit ćemo vrlo skoro, već za nekih mjesec dana...

Linker
20. travanj 2024 04:55