SN/Arhiva
PRONAŠAO NOVI KLUB

HRVATSKI TRENER SE VRAĆA U ŠPANJOLSKU Čeka ga težak posao ostanka u društvu najjačih

Piše: HinaObjavljeno: 06. kolovoz 2016. 18:58

Hrvatski košarkaški trener Žan Tabak (46) potpisao je dvogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Sevillom čime se nakon osmomjesečnog boravka u izraelskom Maccabiju vratio u Španjolsku.

- Sretan sam što sam ovdje, zahvalan sam na prilici biti u klubu kojeg dobro poznajem i gradu gdje imam brojne prijatelje - izjavio je Tabak koji je u Sevilli bio pomoćni trener od 2009. do 2011.

Sevilla je prošlu sezonu završila na 11. mjestu među 18 klubova prve lige.

- Naš cilj je izvući maksimum iz ekipe. Budemo li nakon 20 kola osigurali opstanak u ligi, nećemo reći da je gotovo jer je ovaj klub ambiciozan. Idemo po opstanak u ligi, a kada to postignemo nastavljamo dalje - rekao je.

ACB PHOTO/ Europa Press / Europa Press

Tabak je prošle sezone vodio Fuenlabradu, prvoligaša iz madridskog predgrađa, no klub je napustio u studenom nakon šest kola kada je dobio poziv sportskog direktora Maccabija Nikole Vujčića. U lipnju je Maccabi doveo novog trenera Ereza Edelsteina koji je od 2014. vodio reprezentaciju Izraela.

- Trener nikada ne smije prestati učiti i razvijati se. Svako iskustvo te čini boljim trenerom i osobom - rekao je Tabak. On će ove sezone biti jedini hrvatski trener u španjolskoj ligi budući da je Velimir Perasović, prošlogodisnji trener Baskonia Laboral Kutxe, otišao u turski Efes.

Linker
18. travanj 2024 02:10