sn arhiva
EUROLIGA

OBRADOVIĆ I DRUŠTVO U ŽESTOKOJ KRIZI Izgubili nakon što su u zadnju minutu ušli s plus sedam, slavlje Perasovića, skromna partija Ante Tomića

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 02. studeni 2019. 00:38

Nakon šestog euroligaškog kola s kojim se zaključio prvi tjedan s dvije utakmice ove sezone, u Euroligi nema više neporaženih momčadi. Čarobnom posljednjom četvrtinom, koju je Milano dobio sa 31:12, momčad Ettorea Messine nanijela je prvi poraz Barceloni (83:70). Kod Barce je skromnu utakmicu odigrao Ante Tomić, koji se za 17 minuta na parketu nije uspio upisati u strijelce, skupio je pet skokova, podijelio asist, a dvije je lopte izgubio.

Valencia je, pak, stigla do prve pobjede, pa više nema niti onih bez trijumfa, nakon što je sredila Asvel sa 81:72 i tako se pridružila Albi, ali i Fenerbahčeu na skoru 1-5. Momčad Željka Obradovića u debeloj je krizi, nije lošije igrala otkako je Obradović vodi, a Žalgiris je u petak navečer uspio okrenuti praktički nemoguće. Ušao je Fener sa 76:69 u posljednju minutu, no onda je uslijedio niz Žalgirisa od 10-0, za pobjedu 79:76, a sjajan je pri tome bio Marius Grigonis.

Baskonia i Velimir Perasović upisali su treću pobjedu u sezoni nakon što su lakoćom nadvisili Bayern sa 93:60. U tom porazu Bayerna Leon Radošević je odigrao 13 minuta za četiri poena, skok i dva asista.

Maccabi je ponizio Olympiacos u Pireju sa 90:65, CSKA je u ruskom obračunu bio bolji od Zenita (87:70), a Real je rutinski svladao Albu (85:71).
Dok je Panathinaikos osramoćen po povratku iz predgrađa Moskve u svojoj OAKA Areni razbio Efes, odnosno ostavio aktualnog europskog doprvaka na 70 poena (Kruno Simon je za 31 minutu ubacio 11, uz šest skokova i tri asista), Himkiju je slično putovanje donijelo potop u Beogradu, gdje je Crvena zvezda pobjedom zaključila dvostruki euroligaški program prije nedjeljnog gostovanja u Zagrebu kod Cibone.

Linker
19. travanj 2024 03:00