Football Soccer - Red Star Belgrade v Partizan Belgrade - Serbian Superleague - Rajko Mitic stadium, Belgrade, Serbia - 16/04/16 Red Star Belgrade fans light flares. REUTERS/Marko Djurica - RTX2A9D6
REUTERS

NAVIJAČI

SRPSKI NAVIJAČI SABLAZNILI I SUSJEDSTVO I EUROPU Najavljena nova kazna za Crvenu Zvezdu zbog sramotnog transparenta

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 30.01.2018. u 16:58

 • Euroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv košarkaškog kluba Crvena zvezda, zbog uvredljivog transparenta koji su navijači beogradskog kluba istaknuli u dvorani Aleksandra Nikolića tijekom euroligaškog dvoboja s grčkim Olympiakosom.

  Transparent s porukom "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija" pojavio se na tribini s najvatrenijim navijačima Crvene zvezde, a istaknut je kad se u sastavu beogradskog kluba pojavio Alen Omić, centar sa slovenskom putovnicom, koji je rođen u Tuzli.

  "Poruka istaknuta od nekolicine navijača ni na koji način ne predstavlja košarku, europsku košarkašku obitelj ili organizaciju Eurolige. Upravo suprotno, europska košarka je oduvijek bila i bit će primjer integracije na terenu i izvan njega, gdje se različite kulture, rase i vjere sastaju dijeleći istu strast", stoji u priopćenju za medije koji je u utorak objavilo vodstvo Eurolige.

  "Stavovi navijača, koje su iznijeli u petak, su uvredljivi, štetni i u potpunoj su suprotnosti s principima integracije i poštovanja. Euroliga će nastaviti čvrsto podupirati promociju multikulturalnosti i multietničke raznolikosti, koristeći sport kao most između kultura. Euroliga snažno osuđuje bilo kakvu vrstu diskriminirajućih komentara ili akcija po rasnoj, spolnoj, seksualnoj i bilo kakvoj drugoj osnovi", zaključuje se u priopćenju.

  Iz drugih medija