CROPIX
ZDOVC JE LJUT S RAZLOGOM

VELIKI UDARAC ZA EUROPSKE AMBICIJE HRVATSKOG PRVAKA 'Sami smo krivi što na kraju pričamo o sucima'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 12. listopad 2017. 15:26

Kako to obično biva, na konferenciji za novinare su raspoloženja oprečna, ovaj put uočljiva već po ulasku u prostoriju. Gostujući trener Luca Banchi se nije mogao prestati smijati...

- Ovo je povijesni dan za Torino, koji se nakon 31 godine vratio u Europu!

Povratak je bio trijumfalan i dodatno zabrinuo Juru Zdovca, trenera Cedevite.

Imali smo priliku

- Igrali smo loše. Imali smo priliku napraviti barem 15 razlike u prvom poluvremenu, ali smo im pogreškama omogućili da se spuste samo na osam.

Teško je slovenski stručnjak još vruć od takmice pronalazio objašnjenja, u jednom trenutku se čak i izgubio kad je upitan zašto Roko Ukić nije igrao u završnici, odnosno zašto ga je vratio tek šest sekundi prije kraja nakon što je izašao kod 5:45 na semaforu.

- Igrao je Roko - rekao je Zdovc, koji je probleme vidio na drugim mjestima.

- Unatoč izgubljenim loptama smo napadački bili dobri. Osim spomenutog u prvom dijelu, presudilo je i katastrofalno otvaranje drugog poluvremena. Tu smo stali, a iako smo kasnije i poveli, s toliko gluposti u obrani nismo uspjeli uhvatiti pravi ritam.

Tu smo došli do onoga o čemu nikad nije dobro pričati nakon utakmice. Pogotovo nakon poraza jer se priča o sucima uvijek shvaća kao alibi. Iako ovaj put za priču definitivno ima podloge.

- Sami smo krivi da nekoliko sudačkih odluka rezultira porazom. Opet smo mi mogli izvući pobjedu, ali nismo je zaslužili.

Cherryjev faul nije dobro vidio...

- Takve stvari se ne sviraju, pogotovo u posljednjem napadu. I to je odsvirao isti sudac, koji je nešto ranije odusdio nošenu. Imao je nekoliko čudnih odluka, ali ponavljam, sami smo krivi što sad pričamo o sucima. Ja uostalom i ne smijem.

Zato se na kraju trener Cedevite još jednom osvrnuo na igru.

- Pojavljuju se isti problemi, a kako ne treniramo puno, teško je to ispraviti. Morat ćemo. Sad smo kompletni, nema više nikakvih izgovora. Kroz utakmice ćemo se morati uigrati. Treba vjerovati i početi pobijeđivati.

Zdovc ljut s razlogom

Iskreno je Zdovc čestitao kolegi Banchiju, koji je dodao:

- Nismo se snašli na njihovu agresivnost u prvom poluvremenu, ali smo kroz svih 40 minuta imali konstantu u obrani. Drugi dio je bio slika kakva bismo momčad željeli biti. Gradili smo rezultat kroz obranu, smanjili broj izgubljenih lopti i na najbolji mogući način počeli našu avanturu u Eurokupu. Znamo da smo autsajderi u ovoj skupini i zato moramo proslaviti pobjedu, ali i ostati skromni.

Torino se u Zagrebu predstavio kao vrlo solidna momčad, no, cijenjeni talijanski trener smatra kako je nešto drugo važnije...

- Nije bitan proračun kluba, uvijek bolje je pričati o strategiji i ideji. A u Torinu, bez obzira na trenera i igrače, raste stabilan klub za duže razdoblje. Ovo je vrlo ozbiljan program - zaključio je Banchi.

Veliki udarac za europske ambicije Cedevite

Linker
19. travanj 2024 13:50