FIBA.basketball
SAD JE SVE JASNO

FIBA JE DONIJELA KONAČNU ODLUKU, EVO KAD ĆE HRVATSKA REPREZENTACIJA U BOJ ZA OLIMPIJSKE IGRE! Poznat je i točan termin novog Eurobasketa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. travanj 2020. 19:15

Završilo je trodnevno zasjedanje svih glavnih košarkaških tijela. Nakon što su u utorak i srijedu konfederacije sastančile na razini njihovih kontinenata, pa smo tako imali susrete Boarda FIBA Europe, četvrtak je donio videokonferenciju FIBA Svijeta, centralne svjetske košarkaške kuće.

FIBA Svijet zadužen je za potvrdu svega onoga što kontinenti predlože, kao i za organizaciju olimpijskog turnira i njegovih kvalifikacija. Donešena je odluka o datumima, dok se o domaćinima nije raspravljalo. To u krajnjoj liniji znači da Split ostaje domaćinom jednog od četiri turnira, a novi termin kada bi se u Spaladium Areni trebalo igrati je od 22. lipnja do 4. srpnja sljedeće godine. Igrat će se tjedan dana u tom okviru, točni datumi i satnice za sva četiri turnira znat će se nakon potvrde Međunarodnog olimpijskog odbora.

Također, zbog natrpanog kalendara u ljeto 2021. godine, jasno je da je trebalo pomaknuti i neka kontinentalna košarkaška prvenstva koja su se trebala odigravati sljedeće godine. Novi termin Eurobasketa je od 1. do 18. rujna 2022. godine, a za isto ljeto pomaknut je i AmeriCup, prvenstvo Amerika. Afrobasket i Azijsko prvenstvo ostaju u 2021. godini i održat će se odmah nakon Olimpijskih igara.

FIBA

- Drago mi je da smo ovakvu odluku donijeli vrlo brzo, samo dva tjedna nakon što su odgođene Olimpijske igre. Ovo je izazovno vrijeme za sve nas, konzultacije su odrađene brzo. Hvala svim konfederacijama, svim nacionalnim savezima i ostalim zainteresiranim stranama na tome što je sve prošlo brzo - rekao je Glavni tajnik FIBA-e, Andreas Zagklis.

Iz FIBA-e su najavili da će situaciju s koronom pratiti na dnevnoj bazi i prema najnovijim uputama zdravstvenog sustava reagirati kako bude trebalo.

Linker
22. travanj 2024 03:53