Zadar, 160218.
Dvorana Kresimira Cosica. Polufinalna utakmica Kupa Kresimira Cosica, KK Cedevita - KK Zabok.
Na fotografiji: Borna Kapusta.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX / CROPIX

Kapusta

HT PREMIJER LIGA

GORICA, HERMES ANALITICA I BOSCO ZAPOČELI PRIPREME ZA NOVU KOŠARKAŠKU SEZONU Gorica i Sesar doveli Kapustu i Vučića, traži se centar

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 23.08.2018. u 11:35

 • Ovaj tjedan pripreme za novu sezonu započele su sve košarkaške momčadi, pa tako i novi članovi HT Premijer lige, povratnik Gorica, novak Bosco te starosjedilac u najelitnijem rangu HR-košarke Hermes Analitica. Ciljevi ove tri momčadi su svakako zadržati status premijerligaša jer će od nove sezone liga biti sa 12 momčadi. Ispast će posljednji, pretposljednji će igrati kvalifikacije s drugim iz Prve lige. Izbjeći te pozicije okvir je u kojemu će krenuti u sezonu.

  Gorica bi to trebala moći jer je Josip Sesar poveo prvaka Prve lige u novu sezonu zadržavajući sve nositelje od protekle sezone, u kojoj je ovaj klub bez poraza promarširao do HT Premijer lige.

  Usput, Gorica se i pojačala, došla su dva B reprezentativca, oba iz Zaboka, stigao je play Borna Kapusta (igrao već za Goricu dok je bila u elitnom razredu), kao i Hrvoje Vučić. Gorica ima sada i sportskog direktora, to je Vedran Modrić, a planira se dolazak još jednog visokog igrača. Tu su od prošle sezone Ante Mašić, Ljubo Prgomet, Marko Petrović, Ivan Papac, Paško Vrlika, Ivan Majcunić...

  Do HT Premijer lige stigao je i Bosco, a mladi prvoligaš pod svoje je skute prigrlio juniorskog reprezentativca Jana Palokaja, koji stiže iz Zagreba, s kojim je Bosco napravio neku suradnju nakon ispadanja legendarnog kluba iz HT Premijer lige. Uostalom, Bosco je krenuo s pripremama u Trnskom, pa će ta već pomalo mitska dvorana i dalje ostati ona u kojoj će se igrati najelitniji rang hrvatske košarke. Bosco je iz Slovenije doveo centra Marija Primorca, koji će im pomoći u ambicijama, a momčad vodi Matija Brljkačić.

  Iskusnu momčad Hermes Analitice, onu koja je minule sezone sredila i Cibonu, u novu će povesti trener Zvonimir Mravak, a momčad je doživjela jednu ozbiljniju promjenu. U Škrljevo je otišao Stipe Krstanović, a Hermes se pojačao s Antonijem Vlaićem pa i dalje treba očekivati da će ova momčad biti tvrd orah u HT Premijer ligi.

  Tagovi
  Iz drugih medija