Marko Todorov / CROPIX CROPIX
PRESUDILA MU PRIMORSKA

GOTOVO JE, SLAVEN RIMAC DOBIO OTKAZ U CEDEVITA OLIMPIJI Prvi favorit za njegovog nasljednika je hrvatski hit-trener kojeg traži cijela Europa

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2020. 12:40

Slaven Rimac više nije trener Cedevita Olimpije. Hrvatski strateg već je dugo na izlaznim vratima kluba iz Ljubljane, a uprava klupa je izgubila strpljenje nakon jučerašnjeg domaćeg poraza od Primorske (69:72) te odlučila prekinuti suradnju s hrvatskim trenerom.

Sportske novosti dobile su potvrdu kako je suradnja između Rimca i Cedevita Olimpije prekinuta, a njega bi na klupi mogao zamijeniti njegov veliki prijatelj i osoba s kojom je i započeo trenersku karijeru – Jurica Golemac. Naime, među kandidatima za Rimčevog nasljednika je i Golemac koji je prije nekoliko tjedana otišao upravo iz Primorske zbog financijskih problema u klubu. Prema informacijama SN-a Golemčev dolazak u Cedevitu je dogovoren, ostali su samo da se dogovore dealji.

Za Golemca su proteklih tjedana interes iskazali mnogi europski klubovi, poput euroligaša Bayerna te podgoričke Budućnosti.

Rimac je smijenjen jer rezultati nisu bili dobri – u Euro Cupu Cedevita Olimpija je ispala u prvom krugu, a u ABA ligi je klub iz Ljubljane na omjeru 10-7. Trenutno je do dovoljno za diobu trećeg mjesta, ali doigravanje u regionalnoj ligi Cedevita Olimpiji opasno visi.

Vijest je potvrdila i Cedevita Olimpija na službenoj stranici.

"Slaven Rimac je od početka svoje priče u Cedevita Olimpiji postavljen u izuzetno zahtjevnu situaciju. S momčadi koja je ovog ljeta sastavljena iz temelja krenuo je u novu natjecateljsku sezonu te se u ABA ligi borio za sam vrh, ali u EuroCupu prvi dio sezone nije prošao onako kako se očekivalo. Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine, shvatili smo da nam treba osvježenje na mjestu glavnog trenera pa smo odlučili sporazumno raskinuti ugovor. Želimo Slavenu sve najbolje u njegovoj budućoj karijeri, koja će sigurno biti uspješna, te mu se istodobno zahvaljujemo na svemu što je napravio za Cedevita Olimpiju", izjavio je sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović.

Linker
24. travanj 2024 10:45