Jamie McDonald/Getty Images
NE STIŠAVA SE PRIČA

HRVAT POSTIGAO KOŠ OKO KOJEG SE U ŠPANJOLSKOJ PODIGLO PUNO PRAŠINE 'Nisam vidio situaciju. Ispustio sam loptu i više ništa nisam vidio'

Piše: HinaObjavljeno: 18. veljača 2019. 18:50

Hrvatski košarkaški centar Ante Tomić, koji je u nedjelju postigao pobjednički koš za Barcelonu protiv Real Madrida u finalu Kupa, rekao je kako je pobjeda u Madridu uvijek posebna no odbio je ući u polemiku oko posljednjeg koša.

Barcelona je nakon produžetka pobijedila domaćina sa 94-93 tako što je hrvatski centar 1.2 sekunde prije kraja utakmice u pokušaju izbjegavanja blokade krenuo poentirati polaganjem lopte od table, a nakon što je lopta udarila u tablu njegov je pokušaj blokirao Anthony Randolph. No suci su nakon pregledavanja snimke ocijenili kako se radilo o silaznoj putanji i priznali koš Tomića.

"Nisam vidio situaciju, ne znam što je bilo. Ispustio sam loptu i više ništa nisam vidio", rekao je Tomić neposredno po završetku susreta u madridskoj Palači sportova, domu Real Madrida gdje se igrala ovogodišnja završnica Kupa.

Real Madrid je uložio žalbu i ustvrdio kako su "drugu godinu zaredom pokradeni u finalu kupa protiv Barcelone".

Upitan o optužbama Real Madrida, za koji je igrao od 2010. do 2012. godine, Tomić je odgovorio:

"To je njihovo mišljenje, svatko ima svoje mišljenje. Što im znači to 'dvije godine zaredom'? Da smo ih pokrali i prošle godine? Je li bila blokada ili nije, ne znam. Treba pitati suce, oni znaju pravila i odlučuju", dodao je Tomić koji je baš u nedjelju napunio 32 godine.

Direktor Real Madrida, Juan Carlos Sánchez, zatražio je službeno očitovanje ACB-a.

"Želim da priznaju da su pogriješili u toj situaciji", istaknuo je Sánchez.

Real Madrid je na društvenim mrežama objavio sporne situacije iz finala 2018. i 2019. i ustvrdio da su oba finala odlučena sudačkim greškama.

Tomiću je ovo bio prvi trofej od kada je ljetos postao kapetan Barcelone, prvi strani kapetan košarkaške sekcije u njenoj 93 godine dugoj povijesti.

"Podići pobjednički pehar u Madridu nije isto kao podići ga negdje drugdje. I to ne zbog mene, već zbog ekipe, grada i svih ljudi. Uvijek je važno pobijediti Real Madrid. Ja pak nemam ništa osobno protiv Real Madrida, igrao sam ondje te nosim lijepa sjećanja!, rekao je Tomić kojeg su domaći navijači izviždali kao i svaki put kada zakorači u tu dvoranu.

Real Madrid, aktualni prvak Španjolske i Europe, imao je prednost od 16 koševa u trećoj četvrtini, a Tomić je napomenuo kako je njegova ekipa tada dobro reagirala.

"Vratiti se u utakmicu na ovakav način i pobijediti u produžetku. Mogu samo zahvaliti suigračima. Ovaj trofej mogao bi nam odrediti sezonu“, zaključio je Tomić koji se nakon ubačenih 16 koševa nada da bi Barcelona mogla prekinuti dominaciju Real Madrida i u prvenstvu te Euroligi.

Linker
24. travanj 2024 22:37