Reuters
PRAVA POSLASTICA ZA NAVIJAČE

HRVATSKA DOBILA TEŠKU GRUPU U KVALIFIKACIJAMA ZA TOKIO Bogdanović i društvo protiv Ace Petrovića i 'krvnika' s posljednjeg službenog natjecanja

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 27. studeni 2019. 15:48

Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je svoje protivnike za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. U splitskoj Spaladium Areni od 23. do 28. lipnja gostovat će Rusija, Brazil, Njemačka, Meksiko i Tunis. Samo jedna reprezentacija iz naše skupine izborit će plasman na Olimpijske igre.

Tako će hrvatski košarkaši u borbi za nastup na prvom velikom natjecanju nakon Eurobasketa 2017. godine igrati protiv Rusije, reprezentacije koja nas je s tog natjecanja izbacila u osmini finala. Isto tako, Hrvatska će igrati i protiv reprezentacije Brazila koju vodi Aleksandar Petrović koji je posljednji put Hrvatsku vodio upravo protiv Rusije.

Iz četvrtog 'šešira' Hrvatska je dobila vjerojatno najtežeg mogućeg protivnika – Njemačku, a u našoj skupini su još Meksiko i Tunis.

Već je od ranije bilo poznato kako će Hrvatska u uvodnoj skupini u Splitu igrati protiv reprezentacija iz drugog i šestog 'šešira'. Tako će Veljko Mršić i njegovi izabranici igrati protiv Brazila i Tunisa.

Skupina Split

Rusija

Brazil

Hrvatska

Njemačka

Meksiko

Tunis

Skupina Beograd

Srbija

Italija

Portoriko

Dominikanska Republika

Novi Zeland

Senegal

Skupina Kaunas

Litva

Poljska

Slovenija

Venezuela

Južna Koreja

Angola

Skupina Victoria

Grčka

Češka

Turska

Kanada

Kina

Urugvaj

Linker
19. travanj 2024 09:50