2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Krunoslav Simon (CRO) of Croatia and Bojan Bogdanovic (CRO) of Croatia celebrate. REUTERS/Jim Young FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. - RIOEC8B1HGMQP
Reuters

PRAVA POSLASTICA ZA NAVIJAČE

HRVATSKA DOBILA TEŠKU GRUPU U KVALIFIKACIJAMA ZA TOKIO Bogdanović i društvo protiv Ace Petrovića i 'krvnika' s posljednjeg službenog natjecanja

AUTOR:
  • Emir Fulurija

 • OBJAVLJENO:
 • 27.11.2019. u 14:48

 • Hrvatska košarkaška reprezentacija saznala je svoje protivnike za kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. U splitskoj Spaladium Areni od 23. do 28. lipnja gostovat će Rusija, Brazil, Njemačka, Meksiko i Tunis. Samo jedna reprezentacija iz naše skupine izborit će plasman na Olimpijske igre.

  Tako će hrvatski košarkaši u borbi za nastup na prvom velikom natjecanju nakon Eurobasketa 2017. godine igrati protiv Rusije, reprezentacije koja nas je s tog natjecanja izbacila u osmini finala. Isto tako, Hrvatska će igrati i protiv reprezentacije Brazila koju vodi Aleksandar Petrović koji je posljednji put Hrvatsku vodio upravo protiv Rusije.

  Iz četvrtog 'šešira' Hrvatska je dobila vjerojatno najtežeg mogućeg protivnika – Njemačku, a u našoj skupini su još Meksiko i Tunis.

  Već je od ranije bilo poznato kako će Hrvatska u uvodnoj skupini u Splitu igrati protiv reprezentacija iz drugog i šestog 'šešira'. Tako će Veljko Mršić i njegovi izabranici igrati protiv Brazila i Tunisa.

  Skupina Split

  Rusija

  Brazil

  Hrvatska

  Njemačka

  Meksiko

  Tunis

  Skupina Beograd

  Srbija

  Italija

  Portoriko

  Dominikanska Republika

  Novi Zeland

  Senegal

  Skupina Kaunas

  Litva

  Poljska

  Slovenija

  Venezuela

  Južna Koreja

  Angola

  Skupina Victoria

  Grčka

  Češka

  Turska

  Kanada

  Kina

  Urugvaj

   

   

  Iz drugih medija