Hanza Media
SLIJEDI DUG OPORAVAK

HRVATSKA HEROINA I SAMA JE BILA ŽRTVA UŽASNE OZLJEDE Janica Kostelić 'spašava' koljeno mladog košarkaša: 'Mogu se samo moliti da sve prođe što bolje'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 07. travanj 2017. 18:45

Kad je u srijedu ujutro sjeo, točnije, legao u kombi s dr. Tomislavom Cerovečkim te otišao u Innsbruck, gdje je Cedevita pronašla kirurga, Marko Arapović je odahnuo...

- Stresna, jako stresna bila su protekla dva dana dok smo razmatrali opcije gdje obaviti operaciju.

Otkad je nakon utakmice odveden iz dvorane, mladi krilni centar ležao je u Traumatološkoj bolnici, a kako ozljeda - ruptura patelarnog ligamenta - nije česta kod sportaša, u Hrvatskoj takvu vrstu operacije nitko nije radio. Točnije, nitko je nije radio na profesionalnim sportašima.

Optimizam ga ne napušta

- Zato smo gledali vani, u kombinacijama su bili München, Bologna, Rim... Na kraju smo se odlučili za Innsbruck, a preporuku smo dobili od Janice Kostelić, koja je imala istu ozljedu. Operirat će me dr. Christian Fink i jedino što mogu jest moliti se da prođe što bolje. U uspješnost rehabilitacije ne sumnjam.

Marko Arapović
Ronald Gorsic / Hanza Media / Hanza Media

Preporuka državne tajnice za sport, ujedno i najveće hrvatske sportašice svih vremena, bila je dovoljna; dr. Fink napravit će ono što nije mogao nitko u Hrvatskoj.

- Naši su liječnici operirali uglavnom starije ljude, koje je, na određeni način, trebalo samo “pokrpati” da bi hodali. Ovo je daleko zahtjevnije, meni koljeno treba biti kao što je bilo prije ozljede.

Od trenutka kad su ga iznijeli s parketa Dvojke u završnici treće četvrtine majstorice s Partizanom, Marko Arapović pokazuje nevjerojatnu zrelost za jednog 20-godišnjaka koji se prvi put u karijeri ozbiljnije ozlijedio.

- Vratit ću se još jači - rekao je majci Nataly-Suzan prije no što će ga odvesti u bolnicu.

Na putu za Innsbruck optimizam je ostao.

Gospodska Cedevita

- I dalje moram smirivati sve oko sebe, čini mi se da su mi obitelj, suigrači, treneri... zabrinutiji od mene. Posebno sam pak zahvalan Cedeviti, klub se i u ovoj situaciji ponio gospodski.

Ništa novo za Cedevitu, koja svojim ozlijeđenim igračima u pravilu snosi troškove operacije i rehabilitacije. Bit će tako i s Arapovićem, a on će u međuvremenu biti najveća podrška suigračima i stručnom stožeru. Svi su ga posjetili u ova dva dana na Traumi.

Štake naslijedio od tate

- Baš sam razgovarao s Mirom Bilanom i podsjetio ga kako se znamo žaliti kad moramo dodatno trčati na treningu. A što bih ja sad dao da mogu dodatno trčati... Ovako ću moći samo navijati. Neće mi biti lako gledati finale sa Zvezdom, ali nadam se da ćemo na kraju zajedno slaviti da se ja sljedeće sezone vratim u Euroligi.

O oporavku nije govorio, neće nitko dok se ne obavi operacija, ali ona prva prognoza dr. Cerovečkog o minimalno šest mjeseci oporavka i dalje je aktualna. Savjet će moći dati i tata Franjo.

- Imao je i on jednu težu ozljedu kad mu je otišla ahilova tetiva. Naslijedit ću njegove štake...

Povratak će biti mukotrpan, “o tome mi je također Janica dala dobre savjete”, a počet će vrlo brzo nakon što se Marko vrati iz Innsbrucka. Fokus će biti na rehabilitaciji, ali ovo je ujedno prilika da Marko napiše završni rad kako bi postao prvostupnik sportskog menadžmenta na privatnom učilištu Libertas.

Košarka će na red doći tek za nekoliko mjeseci. Marka na parketu nećemo vidjeti prije studenog u najboljem slučaju, a ne treba isključiti ni duži oporavak.

- Neke ću okvire znati nakon operacije, ali najvažnije je ne razmišljati o tome, već u rehabilitaciju ući kao kad se priprema za utakmice. Tijekom sezone uvijek treba razmišljati samo o prvoj sljedećoj, a tako se sad i ja trebam postaviti. Stalno mi najvažniji treba biti svaki sljedeći dan - zaključio je mladi krilni centar Cedevite.

Linker
25. travanj 2024 12:16