Screenshot / Instagram
DUGO GA NIJE BILO U MEDIJIMA

HRVATSKI CENTAR NBA VICEPRAKA PREKINUŽO MEDIJSKU ŠUTNJU Mlada zvijezda otkriva: 'Za razliku od Bostona ovdje me guraju da igram za Hrvatsku'

Piše: Petar MikuličinObjavljeno: 03. rujan 2018. 21:08

Mlada hrvatska košarkaška zvijezda, centar NBA viceprvaka Cleveland Cavaliersa Ante Toni Žižić prekinuo je svojevrsni silenzio stampa. U medijima ga nije bilo dugo. Preciznije - odavno.

- Nekoliko je razloga zbog kojih me nije bilo u medijima. Puno sam neugodnosti doživio nakon otkazivanja reprezentaciji. Nije mi to baš lako palo. Nisam se poslije tih napada želio pojavljivati u novinama. Pričekao sam da vrijeme učini svoje. Da se strasti smire. Mislim da sam pametno postupio. Nisam se ja potpuno zatvorio, ali nisam bio toliko eksponiran kao prije. Neki su se i prepali. Pitali su se gdje sam, jesam li živ? Jesam, živ sam i dobro sam – kazao je Ante Žižić za Slobodnu Dalmaciju.

Ante je prije nekoliko dana objavio da će biti na raspolaganju izborniku Draženu Anzuloviću za sljedeće reprezentativne akcije. To bi se, međutim, teško dogodilo da mu zeleno svjetlo nije dao njegov NBA klub, popularni Cavsi.

Jerry Lai-USA TODAY Sports
USA Today Sports

- Ne da su mi stvarali probleme, nego su me ovoga puta u Clevelandu gurali da se odazovem izborniku i igram za Hrvatsku! Bio sam ugodno iznenađen njihovim stavom. Moja dosadašnja iskustva s NBA klubovima su bila suprotna. Zato se i dogodio taj otkaz reprezentaciji – objašnjava Žižić.

Prošloga je ljeta problem nastao jer su Boston Celticsi, klub koji je draftirao Žižića, zaustavili njegov nastup na Eurobasketu.

- Boston je želio da dođem ranije u SAD. Da se adaptiram na novu sredinu, pripremim za sezonu. A onda se dogodio „trade“ u Cleveland. Na kraju se nisam ni spremio na pravi način, niti sam igrao u reprezentaciji. Dogodila, dakle, najgora moguća opcija. Međutim, to je NBA. Jedan dan si ovdje, drugi dan si tamo. Što prije to prihvatiš, lakše ćeš opstati – govori nam Ante.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Ovog su ljeta, pak, Cavsi tražili od Žižića da po završetku sezone ostane u SAD-u i odigra Ljetnu ligu u Las Vegasu. Zbog toga se nije mogao odazvati za kvalifikacijske oglede s Italijom i Rumunjskom.

- S obzirom da sam igrao malo u playoffu, Cleveland je želio da nastupim na Ljetnoj ligi. Ovoga puta ne žalim što sam ostao, jer sam u odnosu na prošlo ljeto osjetio veliki napredak. To je, ipak, najvažnije. Dobro je znati da nisi godinu dana potrošio uzalud – podcrtava visoki Omišanin.

Na Antine odluke, barem on tako tvrdi, nisu utjecali menadžer Miško Ražnatović i njegovi američki agenti.

- Miško Ražnatović je moj europski agent, a u NBA-u se o meni brine jedna američka agencija. No, oni nikad nisu imali veze s time hoću li ja igrati za reprezentaciju ili ne. Bitno je bilo samo što će reći klub. Moja volja i želja oko igranja za Hrvatsku nikad nisu bile upitne – ponavlja Ante.

OVDJE PROČITAJTE OPŠIRNIJE

Linker
19. travanj 2024 19:08