Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
ČEKA SE TEK POTVRDA

HRVATSKI PRVAK DOVEO BIVŠEG REPREZENTATIVCA Stiže pojačanje kojem će zagrebački klub biti 14. u profesionalnoj karijeri

PRVAK DOVEO BIVŠEG REPREZENTATIVCA Nakon dvotjedne pauze slomljen MZT u 10. kolu ABA lige, a na Velesajam dolazi novi igrač.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 04. prosinac 2017. 13:37

Uvečeri u kojoj je Cedevita nakon reprezentativne pauze nastavila niz započet prije tri tjedna te u Domu sportova srušila MZT za četvrtu pobjedu zaredom Jure Zdovc dobio je novog igrača.

Odnosno, dobit će ga u ponedjeljak, kad u Zagreb peti put u karijeri dolazi Damir Markota (31), uskoro bivši igrač turskog Ušaka.

Iako službene potvrde iz kluba nema, odnosno čeka se Markotin potpis, potpuno je jasno da će Cedevita dobiti još jedno pojačanje, bivšeg reprezentativca (standardan od 2007 do 2014, za Hrvatsku igrao na tri Eurobasketa, najzapaženije 2013, kad je Hrvatska stigla do polufinala, Svjetskom prvenstvu 2014, a propustio je OI u Pekingu 2008. nakon što se ozlijedio u prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Ateni) kojem će ovo biti 14. klub u profesionalnoj karijeri.

Markotin dolazak ne znači da bilo tko napušta Cedevitu, već se dovodi “osigurač” u slučaju da Chris Johnson zaključi da nema dovoljno minuta pa prihvati neku od ponuda iz Njemačke i Turske, ali i zbog činjenice da Marko Arapović neće s treninzima krenuti prije veljače. Tako na Velesajam dolazi već druga “četvorka” u dva mjeseca, s obzirom na to da je Nik Slavica potpisao nakon što je sezona već počela, a na toj poziciji Cedevita ima ponajboljeg igrača momčadi Demetrisa Nicholsa, dokapetana Karla Žganeca, mladog Darka Baju te ozlijeđene Lovru Buljevića i već spomenutog Arapovića.

Linker
24. travanj 2024 14:52