Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX CROPIX

REAKCIJA IZ SUSJEDSTVA

HRVATSKI SUDAC DOBRO OPALIO CRVENU ZVEZDU PO DŽEPU, U BEOGRADU DOBILI SLOM ŽIVACA 'Ovo se nije dogodilo nikada u povijesti!'

AUTOR:
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 12.02.2020. u 19:57

 • Disciplinski sudac regionalne košarkaške ABA lige, Saša Pavličić Bekić kaznio je Crvenu zvezdu s 18 tisuća eura zbog propusta u organizaciji utakmice sa Partizanom.

  Osim novčane kazne Zvezda će morati zatvoriti i dio tribine u idućoj utakmici regionalnog natjecanja. Klub iz Beograda također je kažnjen jer su njegovi navijači vrijeđali gostujući klub, igrače i trenere, kao i zbog ubacivanja tvrdih predmeta na teren, vrijeđanja i pokušaja napada na suce.

  Priopćenje Crvene zvezde prenosimo u cijelosti:

  "Oduševljeni smo brzinom ABA lige i voljeli bi da se kao o utakmici 18.kola ABA lige, tako brzo odlučilo od strane jedinog legalnog organa lige, Predsjedništva, oko neodigrane utakmice 13.kola u Podgorici. Tu odluku čekamo već više od 40 dana! Odluka o kazni nažalost sublimira sve manjkavosti i propuste lige ove sezone, puna je netočnih osnovnih podataka, počevši od datuma i kola 'sporne' utakmice. Također, odluka o kazni je navedena integralno što se nikada u povijesti lige nije dogodilo, u njoj su navedene čak i ozbiljne neistine poput one 'Da je jedan navijač pokušao napasti suca', a istina je da je taj sudac pokušao udariti navijača! O 'dopunama' odluke koje su pravno nemoguće, a kojima su pokušane ispravke brojnih grešaka – i da ne govorimo!

  I ono što je najvažnije: Ovu kaznu u ime ABA lige je pisao i donio disciplinski sudac koji nije ni formalno postavljen na tu funkciju tijekom ljeta 2019. godine zbog ozbiljnih pravnih propusta zbog kojih je KK Crvena zvezda već uputio tužbu nadležnom sudu u Zagrebu, s ciljem da se dopune osnivačka pravila lige koja nisu mjenjana (uz neznanje većine klubova) od 2015.godine??? Ponavljamo da je Saša Pavličić Bekić osobno u izricanju kazne KK Crvena zvezda za neodigravanje utakmice 13. kola ABA lige naveo da 'nije nadležan', a inicijalni pokušaj kažnjavanja našeg kluba kasnije je 'oboren' i preinačenog od strane žalbenog vijeća!!

  Kuća se gradi od temelja, a ABA liga odavno nije kuća svih klubova koji su formalno njeni vlasnici i upravljači, već nekolicine pojedinaca koji je žele voditi, ali tuđim novcem! Da bi netko kažnjavao neki klub mora biti u skladu s propozicijama postavljen na to mjesto. Sa žaljenjem konstatiramo da je i osim ogromnog entuzijazma i želje da radi, gospodin Saša Pavličić Bekić nije formalno postavljen na mjesto i poziciju koju navodno 'pokriva'.

  KK Crvena zvezda još jednom upozorava da je ABA liga na rubu propasti jer jedini organ koji formalno-pravno postoji je Predsjedništvo ABA lige. I prvo što od tog tijela (koje se još uvijek nije sastalo) očekujemo da donese konačnu odluku o utakmici 13.kola ABA lige!

  Klub je kao prvu mjeru odgovorio ABA ligi na ovu 'kvazi' kaznu i pokušaj sankcioniranja našeg kluba preko svake mjere, i poziva javnost da vrlo pažljivo pročita žalbu koja je upućena u sjedište ABA lige. U njoj će se vidjeti mnogo veći problemi koji muče ABA ligu od propusta na jednoj utakmici, među kojima su navodno i oni koji nisu počinjeni, poput navodnog napada na suca!

  Također, obzirom da smo u mnogo čemu bili prvi i primjer drugima, očekujemo da u budućnosti svaki propust na svakoj utakmici i obrazloženje kazne budu u istoj formi i vrlo detaljni poput ove navodne kazne koja je izrečena KK Crvena zvezda. Da bude makar neke koristi od ovog 'igrokaza", navodi se u priopćenju kluba.

  Iz drugih medija