Ivan Gulin
 Damir Krajač / CROPIX
EUROPSKO PRVENSTVO

HRVATSKOJ TREBAJU DVIJE POBJEDE U DVA DANA Samo osveta za -35 ostavlja nadu u ostanak među elitom

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 03. kolovoz 2019. 17:17

Hrvatska je na Europskom prvenstvu košarkaša do 18 godina stigla do grčevite borbe za ostanak u Diviziji A ili - prevedeno - nakon četiri poraza iz pet utakmica na turniru u Volosu, naši juniori našli su se u razigravanju od 13. do 16. mjesta iz kojeg će tri od četiri reprezentacije biti delegirane među europske drugoligaše sljedeće godine.

Da bi se to izbjeglo, prvi od dva suparnika koje Hrvatska mora pobijediti bit će Nizozemska s kojom smo igrali u uvodnoj skupini i izgubili 35 razlike pa će večeras od 20.15. izabranici Mile Karakaša tražiti osvetu za pomalo sramotan poraz. I pritom ih ne treba unaprijed otpisivati jer oscilacije na juniorskom turniru znaju biti prilično dramatične pa su tako isti Nizozemci na startu izgubili 33 razlike od Španjolaca protiv kojih je naša reprezentacija bila "na kasi" do samog kraja, a oni danas na Europskom prvenstvu U-18 igraju polufinale.

Uglavnom, okršaj s Nizozemskom i potencijalni s pobjednikom utakmice Latvija - Finska, Karakašu i njegovim momcima su prilika za iskupljenje nakon što su propustili šokirati velike favorite Francuze u osmini finala, a onda se raspali u drugom poluvremenu utakmice s Italijom, što je bila prva "meč-lopta" za osiguravanje ostanka.

Na kraju se dogodilo ono najgore, a to je da Hrvatska nakon četiri uzastopna poraza treba dvije pobjede u dva dana kako bi ostala među elitom europske košarke i omogućila generaciji ‘03. (kadetski prvaci Europe) predvođenoj ovo ljeto ozlijeđenim Rokom Prkačinom da sljedeće godine napadne i juniorski naslov...

Linker
24. travanj 2024 15:34