Zadar, 141019.
Dvorana Kresimira Cosica. Kosarkaska utakmica 2. kola ABA lige, KK Zadar - KK Krka. Na fotografiji: Danijel Jusup, kosarkaski trener.
Foto: Jure Miskovic / CROPIX
Jure Miskovic / CROPIX

ZADAR PRONAŠAO TRENERA

IGRAČI OD NOVINARA SAZNALI TKO JE NOVI TRENER, NAZIRE SE KRAJ POTRESIMA NA VIŠNJIKU Danijel Jusup deveti put, Longin preživio svoju ostavku

AUTOR:
  • Dražen Žura

 • OBJAVLJENO:
 • 24.10.2019. u 10:10

 • ABA liga je kaznila klub s 2000 eura zbog dijela navijača koji su protiv Krke bacali predmete prema sucu, vrijeđali ga i pljuvali

  Danijel Jusup ponovno je na klupi Košarkaškog kluba Zadar! I to je zapravo najvažnija vijest sa sjednice Nadzornog odbora na kojoj se još raspravljalo o ostavci koju je, nakon smjene Ante Nazora, ponudio sportski direktor Branimir Longin.

  - Nadzorni odbor većinom je glasova donio odluku o imenovanju Danijela Jusupa za novog trenera, kao i o ostanku Longina na mjestu sportskog direktora. Trajao je utorak sastanak do iza 23 sata, Jusup je pozvan kako bi izložio svoj program i uvjete. Ugovor je potpisan do kraja sezone, a svi bismo htjeli da bude dobro, da bude rezultata i da se ta suradnja nastavi. Kontinuitet bi nam svima dobro došao - kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

  Unatoč uobičajenoj praksi, klupsko vodstvo je odlučilo kako se pred novinarima neće pojaviti novoizabrani trener, već će to učiniti u četvrtak ujutro prije treninga uoči ogleda 4. kola ABA lige s Cibonom, koji se igra u petak u dvorani Krešimir Ćosić.
   

  Odriješene ruke

  Tko je predložio smjenu Nazora i tko je predložio Jusupa?

  - Longin je predložio kandidate za trenera, ali nije potencirao smjenu Nazora. Sportski direktor je odradio domaći rad, kontaktirao kandidate i iznio prijedloge Nadzornom odboru. O tome tko će uz Jusupa sjediti na klupi odlučit će trener jer je odlukom NO-a dobio odriješene ruke - naglasio je Žilavec.

  Žilavec se više bavio kaznom koja je pristigla na adresu kluba....

  - ABA liga je donijela odluku o kazni u iznosu od dvije tisuće eura, ujedno će biti zatvorena teleskopska tribina, stoga svi koji imaju godišnje karte za ulaz “D” i “C” neće to moći koristiti, nego će morati naći svoje mjesto u dvorani na sektorima “A” i “B”. Kazna je donesena zato što su navijači u četvrtoj četvrtini utakmice protiv Krke bacali neke predmete prema sucu, vrijeđali ga i pljuvali. U ponovljenom slučaju kazna će biti puno veća zato molimo gledatelje da na sportski način podrže klub - zaključio je Žilavec.

  Zanimljivo, Ivan Siriščević je na konferenciju za novinare stigao bez saznanja tko je novi trener iako je ta vijest u eteru bila već neko vrijeme.

  - Ja nemam informacije, ali tko god da dođe mi smo spremni. Jusup? Radio sam s njim u dva navrata u Splitu i Širokom, imam pozitivno mišljenje, mislim da je dobar stručnjak. Dobro smo surađivali, ne vidim zašto ne bismo tako nastavili - kazao je Siriščević kad je saznao od novinara tko će ga voditi u nastavku prvenstva.

  Nedugo iza toga Jusup je ušao u dvoranu, upoznao se s igračima i krenuo s poslom

  Iz drugih medija