Jure Miskovic / CROPIX
ZADAR PRONAŠAO TRENERA

IGRAČI OD NOVINARA SAZNALI TKO JE NOVI TRENER, NAZIRE SE KRAJ POTRESIMA NA VIŠNJIKU Danijel Jusup deveti put, Longin preživio svoju ostavku

ABA liga je kaznila klub s 2000 eura zbog dijela navijača koji su protiv Krke bacali predmete prema sucu, vrijeđali ga i pljuvali
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 24. listopad 2019. 12:10

Danijel Jusup ponovno je na klupi Košarkaškog kluba Zadar! I to je zapravo najvažnija vijest sa sjednice Nadzornog odbora na kojoj se još raspravljalo o ostavci koju je, nakon smjene Ante Nazora, ponudio sportski direktor Branimir Longin.

- Nadzorni odbor većinom je glasova donio odluku o imenovanju Danijela Jusupa za novog trenera, kao i o ostanku Longina na mjestu sportskog direktora. Trajao je utorak sastanak do iza 23 sata, Jusup je pozvan kako bi izložio svoj program i uvjete. Ugovor je potpisan do kraja sezone, a svi bismo htjeli da bude dobro, da bude rezultata i da se ta suradnja nastavi. Kontinuitet bi nam svima dobro došao - kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar.

Unatoč uobičajenoj praksi, klupsko vodstvo je odlučilo kako se pred novinarima neće pojaviti novoizabrani trener, već će to učiniti u četvrtak ujutro prije treninga uoči ogleda 4. kola ABA lige s Cibonom, koji se igra u petak u dvorani Krešimir Ćosić.

Odriješene ruke

Tko je predložio smjenu Nazora i tko je predložio Jusupa?

- Longin je predložio kandidate za trenera, ali nije potencirao smjenu Nazora. Sportski direktor je odradio domaći rad, kontaktirao kandidate i iznio prijedloge Nadzornom odboru. O tome tko će uz Jusupa sjediti na klupi odlučit će trener jer je odlukom NO-a dobio odriješene ruke - naglasio je Žilavec.

Žilavec se više bavio kaznom koja je pristigla na adresu kluba....

- ABA liga je donijela odluku o kazni u iznosu od dvije tisuće eura, ujedno će biti zatvorena teleskopska tribina, stoga svi koji imaju godišnje karte za ulaz “D” i “C” neće to moći koristiti, nego će morati naći svoje mjesto u dvorani na sektorima “A” i “B”. Kazna je donesena zato što su navijači u četvrtoj četvrtini utakmice protiv Krke bacali neke predmete prema sucu, vrijeđali ga i pljuvali. U ponovljenom slučaju kazna će biti puno veća zato molimo gledatelje da na sportski način podrže klub - zaključio je Žilavec.

Zanimljivo, Ivan Siriščević je na konferenciju za novinare stigao bez saznanja tko je novi trener iako je ta vijest u eteru bila već neko vrijeme.

- Ja nemam informacije, ali tko god da dođe mi smo spremni. Jusup? Radio sam s njim u dva navrata u Splitu i Širokom, imam pozitivno mišljenje, mislim da je dobar stručnjak. Dobro smo surađivali, ne vidim zašto ne bismo tako nastavili - kazao je Siriščević kad je saznao od novinara tko će ga voditi u nastavku prvenstva.

Nedugo iza toga Jusup je ušao u dvoranu, upoznao se s igračima i krenuo s poslom

Linker
24. travanj 2024 19:06