Huawei Basket Tour
3X3

ISKUSNIM DABROVIMA TITULA I U ZADRU Huawei Basket Tour gostovao u gradu košarke, u reprizi finala iz Splita isti pobjednik

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. lipanj 2019. 22:54

Nakon pet održanih turnira, 3x3 Huawei Basket Tour gostovao je i u Zadru, gradu košarke. U ugodnom ambijentu ispred City Gallerije gledali smo velik broj 3x3 utakmica i ekipa, i to u četiri dobne kategorije.

U najmlađoj, U13, najbolja je bila ekipa Jaslice (Gabriel Begonja, Jakov Milin, Nikola Gegaj, Karlo Čolak) bez izgubljene utakmice, a u malo starijoj U15 prvo je mjesto osvojila Punta (Luka Babić, David Pavin, Teo Muzenjak, Juraj Brajčić) pobjedom u finalu protiv Konja rezultatom 14:3. Kod U18 ekipa najviše su pokazali Puljani (Jakov Žilić, Toni Vidov, Kristijan Lisica, Petar Žilić).

U elitnoj seniorskoj kategoriji igralo se u prvom dijelu u četiri kvalifikacijske skupine, a najbolja ekipa iz svake je išla u polufinale.

U prvom polufinalu Iskusni dabrovi (Hrvoje Ćuška, Marin Knežević, Paolo Marčev, Nikola Blažević) nadigrali su Svi u 1, 1 u sve (Josip Elez, Luka Bolić, Dragan Jurjević, Ivo Pavić) sa 19:16. Utakmicu je obilježila iznimna borbenost obje ekipe, a presudila je bolja uigranost Zadrana.

U drugom polufinalu Aj bubni ime (Marino Zrilić, Matej Segarić, Toni Vidaić, Karlo Zrilić) su pružili jako dobar otpor favoriziranoj ekipi Imoćan (Duje Ferić, Stanko Kujundžić, Duje Škaro, Luka Katić), ali na kraju ipak pobjeda Splićana 18:16. Utakmicu je presudila serija trica visokog Duje Škare.

Finalna utakmica bila je repriza turnira u Splitu otprije dva tjedna, a isti je bio i pobjednik - Iskusni dabrovi - i to s rezultatom 22:18. Nakon turnira u Zadru slijedi Crikvenica 1. srpnja i Rovinj 3. srpnja, nakon čega se turneja opet vraća u Dalmaciju i Split.

Linker
20. travanj 2024 13:25