Marin Sušić
ISKUSTVA PRENIJELI BROJNI POZNATI

IZ KOŠARKAŠKOG KAMPA U REPREZENTACIJU Više od 200 košarkaških talenata treniralo u Basketball Campu Croatia

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. srpanj 2018. 22:07

Hrvatska je konačno dobila kamp koji će mlade košarkaške talente usmjeravati na stručan i moderan način. Basketball Camp Croatia već je u svojoj prvoj godini pokazao da će biti pravi rasadnik košarkaškog talenta. Kamp smješten u Zaboku primio je u dva termina 220 polaznika iz Hrvatske, Srbije, BiH, Slovenije, Austrije, Italije i Izraela koji su imali priliku raditi s vrhunskim stručnjacima.

''Na kraju kampa polaznike smo zamolili da ispune jedan upitnik o njihovom zadovoljstvu kampom. Rezultati su redom pozitivni i svi su izrazili želju da se dogodine vrate na kamp. Planovi su da iduće godine kamp bude još veći i da povećamo broj termina kampa!''-izjavio je voditelj kampa i bivši košarkaš Pero Dujmović, koji naglašava: ''Na kampu smo imali i ljude koji prate upravo mlade talente, i zadovoljstvo mi je reći da nekoliko polaznika uskoro očekuje poziv za mlađe kategorije hrvatske košarkaške reprezentacije!''

Marin Sušić

Pomoćni trener turskog Efes Pilsena Tomislav Mijatović, trener slovenskih prvoligaša Damjan Novaković i bivši pomoćni trener Hrvatske košarkaške reprezentacije Ivan Velić trenirali su s polaznicima po dva puta dnevno. Uz detaljno osmišljen program treninga, stručni gosti kampa polaznike su educirali o temama koje svaki profesionalni sportaš treba znati. O nutricionizmu i važnosti prehrane podučio ih je Dr. Josip Zekić, dok je o brojnim izazovima i pritiscima s njima pričao psiholog Mentalnog treninga Luka Škrinjarić.

Polaznicima su svoja iskustva prenijeli i poznati hrvatski košarkaši. Kapetan Cibone Marina Rozića, bivši košarkaš Gordan Giriček, igrač Monaca Damjan Rudež, Zadrov Ive Ivanov i Cedevitin Ivan Ramljak savjetovali su polaznike kako postati što bolji košarkaš.

Marin Sušić

‘’Žao mi je što nisam i ja bio polaznika ovakvog jednog kampa, sigurno bi mi to puno značilo u karijeri. Vidim da se u Basketball Camp Croatia radi vrlo stručno, to su sve treneri koje poznajem iz mlađih dana i vjerujem da se može puno naučiti. Moj savjet svim mladim košarkašima je što manje kompjutora i društvenih mreža, a što više igranja vani s društvom!’’- izjavio je bivši hrvatski reprezentativac Gordan Giriček.

Kamp se održao u organizaciji KK Zabok, KK Bosco i košarkaške agencije Pepi Sport. Polaznici koji su bili smješteni u Hotelu Well**** imali su i dovoljno slobodnog vremena za druženje i uživanje na bazenima Termi Tuhelj, a jedan od ciljeva kampa je pružiti mladima priliku za druženje i sklapanje novih prijateljstava kroz sport.

Bogat i zabavan program te stručan rad po najmodernijim standardima jamče da će ovaj kamp postati sastavni dio razvoja budućih hrvatskih košarkaša.

Linker
26. travanj 2024 05:49