Ivica Skelin
 Luka Gerlanc / CROPIX
SP MILJAMA DALEKO

IZBORNIK REPREZENTACIJE NAKON NEVIĐENOG DEBAKLA 'Ostavka? Ukoliko Savez to traži ona je uvijek na stolu, nisam taj koji odlučuje o svojoj sudbini'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. veljača 2018. 22:55

Hrvatska reprezentacija upisala je poraz od Rumunjske 56:58 u ispunjenoj dvorani Krešimira Ćosića u Zadru. Slavila je Rumunjska rezultatom 56:58. Najbolji u redovima Rumunjske bili su Kuti sa 16 poena te Cate sa 13. Kod Hrvatske je Perić ubacio 19 poena i upisao 12 skokova, Luka Žorić je dodao 11 poena.

Nakon utakmice svoje je mišljenje dao i izbornik reprezentacije Ivica Skelin.

- Ostavka? Ukoliko Savez to traži moja ostavka je na stolu. Nisam taj koji odlučuje o svojoj sudbini. Igrali smo u velikom grču, ne znam je li psihološka priprema u pitanju ili smo izgorjeli od velike želje. Tijekom tjedna sam pokušao koliko god je bilo moguće da relaksiram igrače i da im ukažem da imamo tu kvalitetu, da možemo igrati hrabro jer ovo je znatno drukčija momčad od one koja je igrala u prvim windowsima, međutim, opet smo se polomili pod tim pritiskom. Promašili smo enorman broj otvorenih šuteva. Kada su oni poveli jednostavno se dogodila blokada - kazao je Skelin, pa nastavio:

- Ovo je moja ekipa. Kada ekipa izgubi ja sam izgubio, ja se ne osjećam ponosno ako vi to tako mislite. Moram pogledati utakmicu da vidim u čemu sam pogriješio. Danas sam se odlučio da ću Perića više gurati na trojku, Buvu na tri i očekivao sam da će Ivan napraviti puno veći posao tu.

Kakvi su sada planovi?

- Planiram prije svega sjesti s vodstvom Saveza, nova utakmica je za dva dana i onda će nakon toga moji planovi ovisiti o čelnim ljudima.

Je li vam žao što niste više dopustili da igra Karlo Uljarević?

- Žao mi je, ali danas igra prvi puta, nažalost, ako ima ikakav dobitak onda je to spoznaja da on može igrati.“

Zare Markovski, izbornik Rumunjske:

- Izvukli smo najviše što smo mogli, nema ništa što vas može učiniti sretnijim, nego kada igrači ispune sto posto sve što smo se dogovorili.

Je li to bio taktički plan, skupljati se i pustiti Hrvate da šutiraju?

- Hrvatska je imala loš postotak, no mi smo se što bolje pokušavali braniti, riskirali smo više od vanjskih, nego visokih, ideja je bila presing na njhov atletizam. Naša je obrana bila uporna i kada su igrali sa tri visoka na tri visoka igrača, riskirali smo, nije to bilo plan, nismo se spremali da će igrati sa tri visoka, no za vrijeme utakmice, igrači su razumjeli da moramo mijenjati plan u hodu.

Linker
25. travanj 2024 19:10