Euroleague
VRUĆA TEMA

IZBORNIK SRPSKE REPREZENTACIJE U VEZI KOŠARKAŠA KOJI BIRA IZMEĐU HRVATSKE I SRBIJE 'Svi se na pogrešan način borimo za njega...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. svibanj 2019. 22:19

Puno je medijske prašine podiglo nagađanje o nastavku karijere jednog od najtalentiranijih mladih europskih košarkaša Marija Nakića. Mladić rođen 2001. u Beogradu dominirao je u ovosezonskoj Euroligi igrajući za Real Madrid, a proglašen je i MVP-jem.

Na tome je euroligaškom turniru nastupao kao hrvatski košarkaš jer po ocu, proslavljenom Ivi Nakiću, koji je svoje najveće utakmice igrao za Cibonu i Partizan, ima hrvatsko državljanstvo.

Mladi igrač Real Madrida zasad nije izabrao hoće li igrati za Hrvatsku ili Srbiju, a u nekim kombinacijama mogao bi zaigrati i za španjolsku reprezentaciju.

Na izravno pitanje srpskog novinara Vlade Stankovića neodređeno je odgovorio:

"Nisam još odlučio."

Nakon što je istoga dana na Twitteru objavljena njegova fotografija s izbornikom Srbije, počela su nagađanja da se Nakić odlučio za srpsku reprezentaciju.

Međutim, izbornik reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odlučio je demantirati medijske preuranjene zaključke:

"ŠTA bude odlučio i KADA se bude odlučio, siguran sam da će mladi igrač Mario Nakić to javno i reći... ovako se samo navijački "prevode" naši obiteljski, prijateljski odnosi i njegov lijep odgoj... na pogrešan način se svi zajedno borimo za njega u interesu srpske košarke...", a zatim je dodao:

"...nadajući se da će jednog dana, između ostalog i zbog razumijevanja i ljubaznosti svih nas i naše javnosti, Mario odlučiti igrati za našu reprezentaciju, mi čekamo i dalje..."

Linker
25. travanj 2024 18:54