FIBA.basketball

VELIČANSTVENI REZULTAT

'IZGUBLJENA GENERACIJA' OSTVARILA JEDAN OD NAJVEĆIH USPJEHA U POVIJESTI! HRVATSKA JE U FINALU EP-A U dramatičnoj utakmici sredili domaćina Njemačku!

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.07.2018. u 22:08

 • HRVATSKA - NJEMAČKA 69:61

  HRVATSKA: Drežnjak, Ljubičić, Nakić, Perković, Uljarević, Barnjak, Čolak, Jordano, Kalajžić, Proleta, Šarić, Vrgoč. IZBORNIK: Damir Rajković

  NJEMAČKA: Freudenberg, Hundt, Mushidi, Olinde, Stanić, Hassfurther, Hecker, Lagerpusch, Sanders, Šerić, Weidemann, Zylka. IZBORNIK: Alan Ibrahimagić

   

  Hrvatska izgubljena generacija, kako ih nazivaju, koja je prije dvije godine ispala iz A divizije U-18, no tada nije igrao Mate Kalajžić, koji je sada već A reprezentativac, pronašla se na ovom EP u Njemačkoj na najbolji mogući način, izborivši finale.

  Prošle su se godine vratili u društvo najboljh kroz B diviziju. I baš kada je konačno trebalo sve sjesti na svoje mjesto na pripremama su zbog ozljeda otpali Darko Bajo, Krešo Nikić i Leo Čizmić, sva trojica iz visoke linije pa je ovo valjda prva hrvatska reprezentacija uopće u kojoj je težište igre na bekovima.

  Imamo tek dvije petice, Krešu Ljubičića (210 cm) i Domagoja Proletu (204 cm), pa je Toni Nakić sa 203 cm i stavljen na poziciju krilnog centra. U nedjelju će naši U-20 reprezentativci u 19.00 igrati u finalu protiv Izraela, koji je sa 83:57 pobijedio Francusku, koja će se u borbi za broncu sučeliti s domaćinom Njemačkom u 16.45 sati.

  Tagovi
  Iz drugih medija