Izbornik Mile Karakaš sa svojim stožerom
 Davor Pongračić / CROPIX
EP U-16

JUNIORI U BORBI ZA OSTANAK (15.45) 'Najradije bih se bacio s nebodera, ali Talijane moramo pobijediti'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 12:55

Nakon što je Hrvatska u završnici utakmice osmine Finala Europskog prvenstva košarkaša do 18 godina ispustila pobjedu protiv Francuske, prvog favorita turnira u grčkom Volosu, izbornik naših juniora Mile Karakaš bio je neutješan...

- Koliko mi je žao? Toliko da bih se najradije bacio s nekog nebodera. Imali smo u rukama europske prvake i svjetske doprvake, da bismo se na kraju sami pobijedili. Znali smo kako treba igrati protiv Francuza, koji veći dio utakmice nisu znali gdje udaraju, a onda smo pali u završnici zbog taktičke neodgovornosti, nekoliko krivih odluka.

Međutim, Karakaš i njegovi momci brzo se moraju oporaviti od šoka jer ih od 15.45 čeka okršaj s Italijom na početku razigravanja od 9. do 16. mjesta.

- Sustav natjecanja je takav da nema vremena za plakanje jer se Talijane mora dobiti kako se ne bismo doveli u još neugodniju situaciju.

Hrvatska pobjedom osigurava nastup u Diviziji A i sljedeće godine, dok poraz odvodi u borbu od 13. do 16. mjesta, a tu samo jedna reprezentacija zadržava elitni status među juniorima.

Linker
20. travanj 2024 04:34