SN/Arhiva

IMAMO 'PRVIH 11'

ACO PETROVIĆ OBJAVIO POPIS IGRAČA ZA EUROBASKET Sada se gotovo sve zna: Roko Leni Ukić predvodi Hrvatsku, a tu je i veliki povratnik!

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.07.2017. u 11:34

 • Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović je dan uoči odlaska B reprezentacije u Kinu na Kup Borislava Stankovića objavio 11 kandidata za EuroBasket koji će početi s pripremama 27. srpnja u Svetom Martinu na Muri.

  Na popisu su Roko Leni Ukić, Marko Popović, Krunoslav Simon, Filip Krušlin, Bojan Bogdanović, Marko Tomas, Dario Šarić, Dragan Bender, Miro Bilan, Darko Planinić i Luka Žorić, a njima će još biti priključena četvorica iz reprezentacije koja putuje u Kinu.

  "Na tih 11 igrača, po završetku kineske turneje, znači 25. srpnja, priključit ću četiri igrača iz te reprezentacije po pozicijama – jednog playmakera, dva igrača na pozicijama dva, tri te jednog visokog igrača. To je onih 15 igrača koji će započeti pripreme za ovogodišnje prvenstvo Europe", rekao je Petrović.

  Hrvatska će u prvom krugu ovogodišnjeg EuroBasketa igrati u skupini C u rumunjskom Cluju protiv Mađarske, Rumunjske, Crne Gore, Španjolske i Češke, a ukoliko zauzme jedno od prva četiri mjesta u skupini natjecanje će nastaviti u osmini finala u Istanbulu.