Tom Dubravec / CROPIX CROPIX
DALEKOSEŽNE POSLJEDICE

AKO VLADIMIR PUTIN LUPI ŠAKOM O STOL, MOGLO BI SE ČUTI DO HRVATSKE! Radikalna odluka mogla bi ozbiljno utjecati i za spektakl u Splitu

Rusiji je nedavno zabranjen nastup na olimpijskim igrama i na svjetskim prvenstvima u nizu sportova u sljedeće četiri godine, zatresla je Svjetska antidopinška agencija jučerašnjom odlukom u slučaju manipuliranja rezultatima testiranja i prikrivanja organiziranog dopinga provođenog uz pomoć moskovskog laboratorija.
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 13. prosinac 2019. 09:11

Ruski košarkaši trebali bi u lipnju igrati u splitskoj skupini kvalifikacija za Olimpijske igre. Jasno je da se i ovdje sada otvaraju brojna pitanja. Primijeni li se ista analogija kao u nogometnom slučaju, moguće je da će Rusi moći bez problema igrati u kvalifikacijama, a prođu li na OI, onda bi nastupili kao “neutralci”.

Na takav su način, primjerice, na ZOI u Pjongčangu prošle godine osvojili zlato u hokeju na ledu.

Ne treba zanemariti ni mogućnost da će Vladimir Putin lupiti šakom o stol i odlučiti da nitko od ruskih sportaša neće nastupiti u Tokiju ako ne mogu predstavljati svoju zemlju.

Dogodi li se takav ili sličan scenarij, na splitski bi turnir umjesto Rusije mogla uskočiti prva europska reprezentacija po FIBA rankingu koja je ostala bez kvalifikacija za Igre.

A to je Crna Gora koja bi hrvatskim košarkašima vjerojatno bila draži izbor od Rusa. No, sve ovo je zasad u sferi nagađanja jer se FIBA još uvijek nije službeno oglasila.

Linker
16. travanj 2024 16:02