Zeljko Hajdinjak / CROPIX
PRIJATELJSKI SUSRET

ANZULOVIĆ ISKREN NAKON TIJESNOG PORAZA OD SLOVENIJE Izbornik kritizirao obranu: 'Tri igrača dobro stoje, a dva su totalno van koncentracije'

Piše: HinaObjavljeno: 06. rujan 2018. 11:15

Na konferenciji za novinare nakon utakmice košarkaša Hrvatska i Slovenije u Varaždinu, u kojoj su gosti slavili sa 87-86, Jakov Mustapić je kazao kako ostaje žal za porazom pogotovo s ovako malom razlikom.

Najbolji strijelac Hrvatske i utakmice sa 25 koševa je mišljenja je da je naša reprezentacija sama odgovorna što je dopustila Sloveniji sjajnu šutersku večer, budući je lakom obranom dozvolila u početku Slovencima da ulove šuterski ritam i pogode čak 15 trica.

"Mislim da se ne trebamo previše opterećivati, već analizirati naše greške i krenuti dalje prema sljedećim utakmicama", izjavio je Mustapić.

Na novinarsko pitanje da prokomentira svoju igru kazao je kako se trudio iskoristiti ono što su mu suigrači kroz igru pružili.

Varazdin, 050918.
U Areni Varazdin igra se prijateljska pripremna utakmica kosarkaskih reprezentacija Hrvatske i Slovenije.
Na fotografiji: Mustapic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

"Nisam se previše opterećivao napadom. Izbornik je od mene tražio energiju u obrani i tu sam se pokušavao što više izboriti za poziciju i to mi je bio primarni cilj u igri. Napad je došao sam kao rezultat te obrane. Rezultat te neopterećenosti i dobre obrane", zaključio je Mustapić.

Izbornik Hrvatske Dražen Anzulović čestitao je Sloveniji i priznao da je bila bolja momčad.

"Bili su bolji i zaslužili su ovu pobjedu, jer mi nismo imali radni dio kakav je potreban za jednu ovakvu utakmicu. Kalkulirali smo od početka s energijom i dozvolili smo da se Slovenija razigra, pogotovo u drugoj četvrtini u kojoj smo primili 27 koševa, a nismo izašli iz bonusa. Mislim da smo imali dvije ili tri osobne pogreške", započeo je s analizom Anzulović.

"Tek kada smo došli na minus 16 počeli smo raditi onako kako smo trebali raditi od prve sekunde. Ako smo dovoljno pametni, onda ćemo shvatiti ovu utakmicu na način da bez obzira protiv koga igraš, da ne igraju na terenu imena nego ono što pokažeš, a onda može tvoja kvaliteta doći do izražaja", rekao je Anzulović.

Kao pozitivno je istaknuo da je Hrvatska igrala protiv protivnika koji igra vrlo slično kao što će igrati Litva i da je ova utakmica dobro došla kao priprema. Dodao je i da se Hrvatska svjesno nije otvarala na neke stvari koje su se radile na treninzima i da se to čuva za službenu utakmicu. Na pitanje je li bilo potcjenjivanja, Anzulović je to kategorički odbacio.

"Ne bih rekao da je bilo potcjenjivanja. Bila je jedna nemoć u intenzitetu obrane. Mi smo igrali obranu tako da tri igrača dobro stoje, a dva su totalno van koncentracije. Ili četiri dobro stoje, a padamo na jednom. Bez svih u sinergiji i sistemu igre teško možeš igrati protiv bilo kakve ekipe", zaključio je Anzulović.

Upitan da komentira igru Mustapića pohvalio je njegov pristup i na treningu i na utakmici. Dodao je da je iskoristio svoju šansu, što je nagovijestio još u Rumunjskoj.

Slovenski izbornik zadovoljan pobjedom i učinkom svojih košarkaša

Nakon što je slovenska košarkaška reprezentacija pobijedila hrvatsku izabranu vrstu sa 87-86 u pripremnoj utakmici za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u srijedu u varaždinskoj Areni, zadovoljni su bili i izbornik Radovan Trifunović i Blaž Mesiček koji je sa 14 koševa bio drugi strijelac gostiju.

Mesiček je nakon utakmice rekao da je za većinu njih ovo bila prva prilika da igraju protiv NBA igrača.

"Dobro smo se spremili za utakmicu, dali smo svoj maksimum i na kraju zasluženo pobijedili. Sada moramo što prije zaboraviti ovu utakmicu i u glavama se pripremiti, jer za dva dana igramo opet u Sloveniji. Moramo ponoviti ovu igru, da se borimo 40 minuta i na kraju ćemo vidjeti", komentirao je nakon utakmice Mesiček.

Slovenski izbornik Radovan Trifunović istaknuo je da su utakmicu odigrali s dobrom energijom.

"I da nismo ovu utakmicu dobili, imali smo odličan postotak za tricu, 61 posto. Dobili smo i u skoku. Da slučajno nismo pobijedili, ja bih bio zadovoljan kao što sam i sada. Zadovoljan sam jer smo dolazili u poziciju da šutiramo", kazao je Trifunović te dodao da je za mlade slovenske igrače bila dobra stvar da igraju protiv igrača kakve ima Hrvatska.

"Za dosta njih to je bilo prvo iskustvo na tom nivou. Hrabro su išli u utakmicu i zaslužili su čistu peticu", rekao je slovenski izbornik koji smatra da je sustav kvalifikacija pomalo neregularan, jer ne mogu imati sve igrače budući da ih španjolski klubovi ne puštaju u reprezentaciju.

"Ipak, zadovoljan sam što će mladi igrači, koji su slovenska budućnost, imati priliku igrati i protiv NBA igrača", zaključio je Trifunović.

Linker
19. travanj 2024 15:04