CROPIX
TVRTKO PULJIĆ IZ TRSTA

BOJAN BOGDANOVIĆ JUNAK VELIKE HRVATSKE POBJEDE U BORBI ZA SVJETSKO PRVENSTVO 'Dug je put pred nama, a krećemo s Rumunjskom!'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. lipanj 2018. 11:31

Hrvatska je odradila prvi dio posla u posljednjem krugu prvog dijela kvalifikacija za SP. U Trstu je pala Italija sa 78:72, ali Hrvatska još uvijek nije u drugom krugu kvalifikacija, jer za to će našima trebati pobjeda nad Rumunjskom u Cluju u nedjelju, nakon što su Rumunji u četvrtak poraženi od Nizozemske sa 52:77.

Bojan Bogdanović je odigrao veliku utakmicu u Trstu, koju je zaključio sa 26 poena, osam skokova i šest asista, ali Hrvatska je imala neke heroje iz drugog plana. Prije svih Filipa Krušlina, Roka Stipčevića, Ivana Ramljaka i Tomislava Zubčića, predstavio se i Ivica Zubac, a Dražen Anzulović je u službenom debiju na klupi odradio odličan posao. Iako smo vodili u 33. minuti i sa 17 poena viška, na koncu su se Talijani primakli, ali nisu uspjeli do kraja zakomplicirati našu pobjedu.

Izbornik Dražen Anzulović bio je ponosan nakon svojeg prvjenca...

- Napravili smo jako dobar posao, kontrolirali smo utamicu 33, 34 minute, ali smo onda izgubili energiju, no pobijedili smo. Ovo je za nas bila važna utakmica i ponosan sam na naše igrače kako su odigrali. Mislim da je ključ pobjede bila obrana, Della Valle je ostao bez poena, a on je prvi strijelac Eurokupa. Prestali smo, se međutim, na koncu kretati, pa smo se doveli u probleme. Znali smo da bi to moglo biti tako, ovu su kratke pripreme, ali važno je bilo dobiti. I sada isto tako treba u Rumunjskoj. Treba ih respektirati, a ako budemo odigrali kao s Italijom, mislim da će naša kvaliteta doći do izražaja.

Bojan Bogdanović, junak naše pobjede u Trstu, kazao je nakon utakmice...

Slađe kad je napetije

- Velika pobjeda u sjajnom ugođaju, u kojemu su se čuli i naši navijači. Imali smo neke crne lopte, na početku i na kraju utakmice, gdje su nas iznenadili s agresivnom obranom, ali smo cijelu utakmicu kontrolirali. Ovo je za mene posve nova utakmica za razliku od onih u NBA, ali za ja sam uvijek vrlo ponosan kad igram za Hrvatsku. Nismo u dobroj poziciji, ali mi želimo i na SP i na OI i dug je put pred nama. Sada moramo dobiti Rumunje, ali ako budemo igrali kao protiv Italije, imat ćemo velike šanse.

Sjajan je doprinos bio Filipa Krušlina.

- Bili smo borbeni, mislim da je svaki igrač dao sve od sebe i to je ono što je važno za ovu pobjedu. Nismo bili tečni u igri, ali smo ovu utakmicu odigrali na pravi način i zaslužili važnu pobjedu.

- Uvijek je slađe i kad se publika uključi, kad je napetije, a ti pobjediš - dodao je Ivica Zubac koji je mirno stavio dva bacanja na kraju sa 78:72 u svom debiju za Hrvatsku u službenim utakmicama.

Meo Sacchetti, domaći izbornik, ovako je opisao ovu utakmicu:

- Hrvatska je igrala bolje, mi nismo imali dobre šutove u drugom dijelu. Promijenila je Hrvatska obranu i to je nastupila razlika. Na koncu smo stisli, možda smo mogli doći na jedan posjed razlike, ali mislim da je Hrvatska bila bolja. Neću o sucima, ali mislim da je Hrvatska imala previše slobodnih bacanja - kazao je Meo Sacchetti, talijanski izbornik, aludirajući na 39 izvedenih bacanja Hrvata i 12 Talijana.

Linker
24. travanj 2024 20:26